Prezident má v Novém Veselí vlastní hospodu. Na přejmenování však nedorazil

04.08.2013 8:16

V Novém Veselí na Žďársku mají prezidenta Zemana rádi. Hospůdku, kam občas chodívá, se rozhodli přejmenovat na restauraci U Prezidenta. Server iDnes.cz píše, že slavnost se povedla, ale Miloš Zeman, přestože je na Vysočině, nepřišel. Má totiž po operaci zubů.

Prezident má v Novém Veselí vlastní hospodu. Na přejmenování však nedorazil
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

Bývalý hostinec U Bílé růže v Novém Veselí na Žďársku se již na počest prezidenta Miloše Zemana jmenuje U Prezidenta. Místní se prý na slavnostním aktu dobře bavili, toužebně očekávaný Zeman však na akci osobně nedorazil.

Již odpoledne prý přišlo asi tři sta lidí. Program byl podle iDnes.cz pestrý a bohatý. Zatímco starší generace poslouchala dechovku, děti se mohly pobavit třeba házením kroužků na panáka a mladí zase ukázkami biketrialu. "Organizátoři připravili také promítání letního kina a ohňostroj," řekl František Hanuš, organizátor pravidelné letní akce v Novém Veselí.

Vznik prezidentské turistiky

Organizátoři na akci pozvali i Miloše Zemana. Ten však nakonec nedorazil. Na Vysočině sice nyní tráví dovolenou, ale je po operaci zubů, jak upozornila provozní restaurace Veronika Klimešová. Podle informací iDnes.cz ho účastníci vyzvali, aby se zastavil jindy.

Než se stal Miloš Zeman prezidentem, měl čas zajít do místní restaurace prý tak třikrát do měsíce. Od té coby, co je hlavou státu, zde byl třikrát. To prý ale neznamená, že by se v hospodě na Zemana zapomnělo. Podle lidí z Nového Veselí s nástupem Zemana na Hrad vznikla v tomto městysu tzv. prezidentská turistika. Desítky lidí se prý chodí dívat na dům, v němž tráví volný čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…