Prezident nebude bránit, abych se stal ministrem obrany, prohlásil Stropnický

22.01.2014 16:32

Kandidát na ministra obrany Martin Stropnický se sešel s Milošem Zemanem. Prezident prý nebude klást odpor proti tomu, aby se Stropnický stal šéfem resortu.

Prezident nebude bránit, abych se stal ministrem obrany, prohlásil Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Stropnický prohlásil a potvrdil, že bude jmenován ministrem obrany. Přesto by jej Zeman raději viděl na Ministerstvu zahraničních věcí nebo resortu kultury. Prezident prý prozradil i termín jmenování, mělo by k tomu dojít do konce ledna.

Stropnický po schůzce ukázal starou vojenskou knížku, kterou si na schůzku na Pražském hradě přinesl. Přijetí bylo podle poslance hnutí ANO příjemné.

Zeman si Stropnického také přezkoušel ze znalostí. Ptal se ho na počet tanků, kterými disponuje česká armáda. Stropnický správně odpověděl a poté ocenil rozhovor s prezidentem.

Podle Babiše měl Zeman výhrady právě ke Stropnickému

Jako první přišel na Hrad kandidát na ministra financí Andrej Babiš. Prezident Miloš Zeman měl podle předsedy hnutí ANO stále výhrady vůči nominaci Martina Stropnického na ministra obrany. Babiš, který má být v nové vládě ministrem financí, to ve středu řekl novinářům po schůzce se Zemanem. Doufal ale, že se mu tuto nominaci podařilo obhájit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…