Prezident se sejde k novoročnímu obědu se šéfy Senátu a Sněmovny

14.01.2020 6:09

Prezident Miloš Zeman se dnes sejde při tradičním novoročním obědě s předsedy Senátu a Sněmovny Jaroslavem Kuberou (ODS) a Radkem Vondráčkem (ANO). K tématům debat tří nejvyšších ústavních činitelů by mohly patřit zahraniční politika, koordinace zahraničních cest nebo přijímané zákony.

Prezident se sejde k novoročnímu obědu se šéfy Senátu a Sněmovny
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vánoční poselství Miloše Zemana

Loni politici hovořili například o odchodu Británie z Evropské unie, když hrozil takzvaný divoký brexit. K tématům patřil také Zemanův tlak na přesídlení českého velvyslanectví v Izraeli do Jeruzaléma. Zeman zopakoval, že by nepodepsal případné uzákonění sňatků gayů a leseb.

Vášnivý kuřák Kubera po loňské schůze prozradil, že při ní vykouřil skoro krabičku cigaret a prezident kouřil zhruba stejně. Bývalý "společenský kuřák" Vondráček mluvil o "příjemně strávených dvou hodinách pasivního kouření".

Předloni se novoroční oběd prezidenta s předsedy Sněmovny a Senátu neuskutečnil. Vondráček ani tehdejší šéf horní komory Milan Štěch (ČSSD) pozvání nedostali. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček to tehdy zdůvodnil zaneprázdněností Zemana, který obhajoval své místo v čele státu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…