Prezident stavitel. Toto všechno chce prý Zeman opravit na Hradě

23.08.2014 6:05

Správa Pražského hradu utratí za opravy v letošním a příštím roce dohromady zhruba 260 milionů korun. Rekonstrukce čeká například jízdárnu na Pohořelci, Ludvíkovo křídlo Hradu ale také palmový skleník v Lánech. Informují o tom Lidové noviny.

Prezident stavitel. Toto všechno chce prý Zeman opravit na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Správa hradu letos už uzavřela smlouvy na opravy za 119 milionů korun. Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka chce investovat ještě 21 milionů. V příštím roce by mělo na opravy jít asi 120 milionů korun.

Jednou z nejnákladnějších investic bude úprava pohořelské jízdárny, která vyjde zhruba na 42 milionů korun. Rekonstruovat se bude vše od elektrických rozvodů až po počítačovou síť, která bude nově propojena s kancelářemi Hradu. Oprava čeká i terasu u Jízdárny Pražského hradu, stát by měla 13 milionů korun.

Ještě letos na podzim začnou dělníci rekonstruovat palmový skleník v Lánech. „Skleník je skutečně v havarijním stavu a je nutné, aby byl urychleně opraven," sdělil deníku Ovčáček. V rozpočtu je na opravu připraveno 25 milionů korun.

V příštím roce začne také velká oprava fasády a střechy Starého královského paláce, konkrétně Ludvíkova křídla. Vyžádá si 20 milionů korun, dalších 17 milionů bude stát údržba střech a fasád jižního křídla Hradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…