Prezident v Olomouckém kraji navštíví firmy, nemocnici i pivovar

05.05.2015 15:45

Olomoucký kraj příští týden podruhé navštíví prezident Miloš Zeman. Zatímco loni na jaře zavítal na Olomoucko, Prostějovsko a Přerovsko, letos většinu času stráví na Jesenicku a Šumpersku. Prezident si prohlédne strojírenskou firmu, nemocnici, pivovar a v plánu má také debaty s občany, sdělila ČTK mluvčí kraje Kamila Navrátilová.

Prezident v Olomouckém kraji navštíví firmy, nemocnici i pivovar
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil Milovice a Čáslav

Zeman třídenní návštěvu Olomouckého kraje zahájí příští týden ve středu v Olomouci, kde se setká s vedením krajského úřadu, řediteli příspěvkových organizací a poobědvá s poslanci a senátory zvolenými za Olomoucký kraj. „Po obědě prezident spolu s hejtmanem navštíví strojírenskou firmu v Lutíně a cestou do Jeseníku se zastaví také v Hanušovicích. Zde se v areálu místního pivovaru setká i s občany města,“ uvedla Navrátilová.

Ve čtvrtek je naplánována Zemanova návštěva Střední školy gastronomie a farmářství v Jeseníku, kde se prezident setká také s vedením samosprávy a občany. Zeman při návštěvě Jesenicka zamíří rovněž do Jesenické nemocnice a Zlatých Hor.

Prezident navštíví také termální lázně

„Poslední den svého pobytu zavítá prezidentská návštěva do Velkých Losin, konkrétně do zdejších termálních lázní,“ uvedla Navrátilová. Třídenní oficiální návštěvu Olomouckého kraje ukončí Zeman v pátek v Šumperku. „Na programu budou setkání s vedením města, občany a také závěrečná tisková konference,“ dodala Navrátilová.

Loni v dubnu se Zeman při návštěvě Olomouckého kraje zmínil o dlouho plánované stavbě tunelu pod Červenohorským sedlem, který by spojil odlehlé Jesenicko s ostatními regiony kraje a země. Podle prezidenta má tato stavba smysl pouze při kvalitním napojení horského okresu na silniční síť v Polsku. Zeman tehdy slíbil, že bude o projektu tunelu informovat polského prezidenta Bronislawa Komorowského.

Horskému Okresu Jeseník, který dlouhodobě sužuje vysoká nezaměstnanost, by podle Zemana pomohly investice do dopravní infrastruktury. Při loňské návštěvě kraje hovořil například o železniční trati ve Vidnavě.

Prezident Zeman postupně znovu objíždí všechny kraje, kde se setkává se starosty i občany a navštěvuje firmy.


 

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …