Prezident zvedl ze židle Milana Knížáka: Možná, že psychicky onemocněl. Řada jeho projevů tomu nahrává

11.05.2017 22:22

Prezident Miloš Zeman se podle bývalého generálního ředitele Národní galerie Milana Knížáka chová jako hulvát a blázen. „Možná, že psychicky onemocněl. Řada jeho projevů tomu nahrává. V tom případě by měl být umístěn do léčebného ústavu a ne jezdit po vlastech českých i nečeských a šířit bláboly. Prezidentův narcismus a psychopatická touha po pomstě za pomyslné křivdy jsou projevy psychopatie,“ prohlásil v článku pro ParlamentníListy.cz.

Prezident zvedl ze židle Milana Knížáka: Možná, že psychicky onemocněl. Řada jeho projevů tomu nahrává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák s Václavem Klausem za zády

V minulosti profesor Knížák přiznal, že jsou oblasti, kde s Milošem Zemanem souhlasí, ale dodal, že častěji z jeho názorů šílí. „Na druhou stranu, když si uvědomím, že na prezidenta kandiduje Michal Horáček s jeho temnou minulostí a směšným egem, připadá mi Miloš Zeman jako výborný kandidát,“ řekl nedávno v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Dnes už to neplatí. „Nesouhlasil jsem s většinou názorů a metod Miloše Zemana, ale věřil jsem, že i přes naši rozdílnost je Zeman v jádru slušný člověk. Už si to nemyslím. Jeho současné chování jako prezidenta České republiky se vymyká mé fantazii. Možná, že psychicky onemocněl. Řada jeho projevů tomu nahrává. V tom případě by měl být umístěn do léčebného ústavu a ne jezdit po vlastech českých i nečeských a šířit bláboly,“ uvedl nyní po peripetiích kolem plánované demise vlády a oddalování odvolání Andreje Babiše z funkce na adresu hlavy státu. A spoluobčany nabádá, že musíme být velmi opatrní ve volbě příštího prezidenta. „Většina toho, co se nám nabízí, je z podobné líhně,“ upozorňuje profesor Knížák.

  • Celý příspěvek Milana Knížáka ZDE

Milan Knížák se naopak podivuje, že se jeho spoluobčané diví tomu, že se šéf hnutí ANO, vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš chová tak, jak se chová. „Jsou to totiž stejné metody, které používala StB a komunistická strana za totality k likvidaci svých odpůrců. Fakta a pravda byly zakázány. Lži a výmysly byly co nejhlasitěji, nejviditelněji rozagitovávány, aby tak skutečnost byla co nejvíce potlačena a národ uvěřil lžím. StB také vedla téměř na každého z nás „složky“, kde shromažďovala všechny informace, které by se jí eventuálně mohly hodit k vydírání. Přesně to dělá Andrej Babiš. Je to jednoduché, byl totiž spolupracovníkem komunistické státní policie a nomenklaturním kádrem komunistické strany, proto tyto metody zná a jsou mu vlastní. Jiný způsob chování ani neumí. Je totalitním pohrobkem až do morku kosti,“ vysvětlil bývalý generální ředitel Národní galerie, proč není překvapen chováním Andreje Babiše, jeho popíráním všech kauz, které v souvislosti s jeho podnikáním a vlastnictvím médií vyplouvají na povrch, a útočením na jeho politické soupeře.

Za prezidenta Miloše Zemana i šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který už se viděl v křesle příštího českého premiéra, se profesor Milan Knížák stydí. „Stydím se, že v našem státě mohou veřejně působit psychopati a lháři a dokonce jim část národa tleská,“ přiznal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…