Prezidentskou volbu jsme nebrali vážně, komentuje prohru senátor ODS

30.01.2013 17:58

Občanští demokraté utrpěli při výběru příští hlavy státu drtivou porážku, protože klání o Hrad nikdy nebrali vážně, prohlásil ve Dvaceti minutách Radiožurnálu senátor a předseda ODS na Praze 9 Tomáš Kladívko.

Prezidentskou volbu jsme nebrali vážně, komentuje prohru senátor ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Senátor Tomáš Kladívko

„My jsme asi věděli už před rokem, kdy byl schválen ústavní zákon o tom, že prezident bude volen přímo, že to není vize členů ODS. Víceméně i ten výběr kandidáta, který jsme se rozhodli dělat vnitřními primárkami, ukázal, že mnoho členů se s tím neztotožnilo, protože účast byla zhruba čtvrtinová,“ vysvětlil Kladívko. 

„To byl trošičku signál, že to ODS nebere tak úplně vážně, a nevzala to vážně ani při realizaci té volby. Myslím si, že spousta lidí nevolila v prvním kole Přemysla Sobotku,“ upozornil. 

Kandidát občanských demokratů skončil v prezidentských volbách s necelými třemi procenty hlasů na předposledním místě. Členové ODS byli z neúspěchu Přemysla Sobotky rozladěni. Předseda strany Petr Nečas vyjádřil přesvědčení, že občanské demokraty poškodila mimo jiné amnestie nebo nedostatečná podpora médií. Z ODS se také ozývají hlasy o nutnosti získat zpět důvěru voličů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …