Prezidentský kandidát Kulhánek: Zeman zemi reprezentuje jen na jednu stranu

21.08.2017 15:49

Prezidentský kandidát Vratislav Kulhánek se v rozhovoru pro XTV.cz svěřil Luboši Xaverovi Veselému například s tím, proč se rozhodl bojovat o post na Pražském hradě.

Prezidentský kandidát Kulhánek: Zeman zemi reprezentuje jen na jednu stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Pražský hrad z mostu přes Vltavu

„Říkal jsem si, že už jsem se v zásadě v profesní kariéře dostal nejvýš, kam se člověk v České republice může dostat a že bych vlastně taky mohl se pokusit nějakým způsobem ovlivnit dění,” uvedl bývalý manažer boleslavské škodovky Kulhánek, proč se rozhodl kandidovat.

Poslední kapkou pro jeho rozhodnutí byl faktický stav prezidentské pozice, která zejména z hlediska k vnějšímu prostředí, to znamená zahraničí, podle něj nehraje zrovna optimální roli. „Prezident zemi reprezentuje jako figura. Možná si diváci povšimli, že ta reprezentace je za daných okolností příliš jednostranně zaměřená. Naše pozice, zejména vzhledem k západní Evropě, neoplývá přesvědčivostí,“ sdělil Kulhánek.

„Myslím si také, že je velký nedostatek kandidátů,“ dodal Kulhánek. Za svou přednost vidí mimo jiné dlouholeté zkušenosti s vedením nadnárodních koncernů a kontakty na přední evropské politiky. 

Celé video najdete ZDE.

Příznivcem Miloše Zemana Kulhánek sice není, ale pochválil jej za velmi vtipné a inteligenční využívání mas. „Má schopnost zaujmout a zalíbit se většině běžných lidí,“ zmínil na adresu současné hlavy státu Kulhánek. „On to dělá tak chytře, že lidem se to líbí a věří tomu. To je v pořádku,“ dodal. 

Kulhánek se o post hlavy státu uchází pod hlavičkou politické strany ODA Pavla Sehnala, jíž je členem. „Jedna věc je dobrá kandidatura, druhá věc je výkon funkce. V něm musí být samozřejmě jakékoliv členství pozastaveno,“ zmínil s tím, že mu byl sympatický program, s nímž se seznámil. Nosné téma své kampaně prozatím prozradit nechtěl.

Svůj názor řekl také k současné kauze kolem sportu, jež se týká dotačních titulů. „Nemyslím si, že by šlo o osobní obohacování, ale že šlo o lobbování pro určité konkrétní sportovní kluby. A v tom je ten problém,“ sdělil Kulhánek s tím, že peníze by měly být rovnoměrně rozprostřeny tak, aby se dostaly i do menších klubů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…