Prezidentův zdravotní stav se prý lepší. Zkouší již chodit o berlích

04.11.2013 22:07

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana po nedávném úrazu kolene se lepší. ČTK to řekl ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát, který jako šéf prezidentova lékařského konzilia dnes Zemana navštívil. Prezident prý už zkouší chodit o berlích, ovšem podle dřívějších Holcátových vyjádření bude Zeman moci v příštích několika týdnech chodit jen výjimečně, k pohybu by měl používat hlavně vozík.

Prezidentův zdravotní stav se prý lepší. Zkouší již chodit o berlích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman popíjí vodu

Prezident minulý týden v noci z úterý na středu doma upadl a poranil si koleno. Dostala se mu do něj krev, takže ve čtvrtek odjel do nemocnice, kde zůstal do pátku. Nyní je již podle Holcáta Zemanův stav lepší. Snaží se cvičit svaly okolo kolene a zkouší chodit o berlích, uvedl ministr.

Holcát už dříve vyloučil, že by za úrazem mohl stát alkohol nebo mrtvice, jak spekulovala některá média. Kvůli zranění prezident ještě několik týdnů nebude moci chodit bez problémů a zůstane na vozíku. Jen výjimečně se bude moci pohybovat s berlemi. Nesmí nyní cestovat, takže jej 19. listopadu na jednání ve Štrasburku zastoupí premiér v demisi Jiří Rusnok. Zrušena byla také plánovaná návštěva Olomouckého kraje. Prosincová cesta do Rumunska a Srbska se zatím dál připravuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…