Při pietním aktu pískala skupinka lidí na Zemana. Jednoho muže policie zadržela

28.10.2015 19:45

Rázně zakročili policisté proti muži, který dnes narušoval pietní akt na Hradčanském náměstí v Praze. Při kladení věnce k soše Tomáše Garrigua Masaryka zde na prezidenta Miloše Zemana jeho odpůrci pískali, křičeli, že není jejich prezident, někteří z nich měli i symbolické červené karty. Jednoho z nich zadrželi policisté a za ruce a nohu ho dovlekli do auta. Informoval o tom server iDnes.cz.

Při pietním aktu pískala skupinka lidí na Zemana. Jednoho muže policie zadržela
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou

Podle něj bylo na zmíněném náměstí v době pietního aktu přibližně 500 lidí, většinou šlo o cizince. Když krátce po 16. hodině vyšel Zeman s doprovodem k soše, zhruba dvacet nebo třicet lidí začalo křičet, že Zeman není jejich prezident. Poté, co Zeman položil věnec, křik lidí zesílil. Někteří pískali, jiní mávali červenými kartami, trenkami, nebo měli rozsvícený mobil s červenou plochou.

Celý text je ZDE

Jednoho z protestujících odvlekli policisté k autu. Táhli ho za ruce a nohu. Muž měl při tom vyhrnuté oblečení do půli těla a křičel Havel! Havel!

„Mohu potvrdit, že jednoho muže ochranná služba zajistila z důvodu narušování pietního aktu a předala ho policii,“ řekla serveru mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Doplnila, že ochranná služba muže nejprve vyzvala, aby přestal obřad narušovat. „Muž neuposlechl výzvy, za pomoci hmatů a chvatů ho zajistili a předali policii. Ochranná služba moc dobře ví, co na místě dělat a co nedělat. Pokud nějaké osoby narušují pietní akt, který narušován být nemá, tak ochranná služba vždy zasáhne,“ komentovala zásah ochranky Nguyenová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…