Příběh muže, který vystřílel hospodu. Přišel o práci a už se vezl

26.02.2015 7:21

Kdysi zcela normální elektrikář, kterého ztráta zaměstnání a nepříliš vydařené manželství dovedly k psychickým problémům, které vyústily v čin šílence. Tak MF DNES popisuje životní příběh Zdeňka Kováře z Uherského Brodu, který v úterý po poledni vystřílel místní hospodu a nejen celé jihomoravské město, ale celou zemi uvrhl do šoku.

Příběh muže, který vystřílel hospodu. Přišel o práci a už se vezl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Ničím výjimečný život kluka z vesnice, který udělal celkem slušnou kariéru jako elektrikář v Dřevařských závodech v Uherském Brodě, prý nabral sestupnou tendenci poté, co firma zkolabovala a on o zaměstnání, na které prý byl neobyčejně hrdý, přišel.

Do podniku nastoupil na počátku sedmdesátých let, brzy se oženil a zplodil syna a postavil si dům. Ve firmě prý měl jako elektrikář, který si dodělal řadu certifikátů, nezastupitelné postavení a rád prý svou pozici a kvalifikaci dával na odiv. Navíc spravoval veškerou firemní elektroniku. Z této pozice podle svědků mimo jiné vyplývalo, že odmítal dělat jakoukoliv „podřadnou“ práci. Právě to prý mohlo být důvodem, proč později po krachu zaměstnavatele už nikdy žádnou pořádnou práci nesehnal.

Kromě toho prý dokázal velmi rázně a příkře projevit svůj názor i před nadřízenými. Vážný konflikt však prý neměl nikdy s nikým. Neměl rád komunisty a po roce 1990 prý začal nadšeně využívat možností nové doby. Začal se prý zajímat o kurzy akcií a finanční trhy, a kromě toho si prý jako jeden z prvních pořídil video, na kterém sledoval s oblibou zejména akční snímky. Idyla skončila v devadesátých letech s krachem zaměstnavatele. V téže době přišla o práci i jeho manželka.

Do té doby normální občan se podle svědků začal následně měnit. Přestal se stýkat s lidmi a dokonce i se svou matkou. Tu prý do té doby navštěvoval pravidelně, nyní novinářům prozradila, že jej naposledy viděla před jedenácti lety. K jeho problémům podle ní přispělo i psychické onemocnění, které propuklo u jeho manželky.

Soused Zdeňka Kováře novinářům sdělil, že v posledních letech prakticky vůbec nevycházel ze svého domu, a to ani na zahradu. Tam prý občas viděl pouze jeho manželku. Mezi sousedy se o nich prý říkalo, že jsou duševně nemocní. Zejména o manželce, která měla často sousedy slovně napadat.

Jiní prozrazují, že od devadesátých let, kdy přišel o práci a začaly se kumulovat psychické problémy u něj i u manželky, se čím dál častěji začal oddávat své vášni pro akční filmy. U „krváků“ prý trávil mnoho času.

V úterý vzal dvě legálně držené zbraně a vyrazil zabíjet.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …