Přibil nebyl jediný. Šafrovo fórum spekuluje, kdo další z novinářů se mohl dostat k živým spisům

29.07.2017 13:56

Někdejší novinář MF Dnes Marek Přibil a Andrej Babiš už vypovídali před sněmovní komisí, která se zabývá nahrávkami rozhovorů Přibila s Babišem. Podle policie pořízení nahrávek samo o sobě ještě neznamená, že se stal nějaký trestný čin. Jenže jedna z nahrávek naznačuje, že měl Babiš přístup k živému policejnímu spisu a pokud je to pravda, tak to už je problém, protože to už je v rozporu se zákonem. Server Forum24.cz tvrdí, že Přibil nebyl jediným novinářem, který měl přístup k živým spisům.

Přibil nebyl jediný. Šafrovo fórum spekuluje, kdo další z novinářů se mohl dostat k živým spisům
Foto: Facebook
Popisek: Marek Přibil

V květnu tohoto roku spatřila světlo světa nahrávka rozhovoru šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a bývalého novináře MF Dnes Marka Přibila, na které Přibil Babišovi tvrdí, že hledá informace z živé policejní kauzy Beretta, ve které vyšetřovatelé rozplétají korupční chobotnici některých státních zástupců a policistů.

„Už jsem sehnal výslechy jednotlivých lidí,“ tvrdil na nahrávce novinář. „Tady je výslech toho (Dušana) Brunclíka, bývalého náměstka GIBS. Klidně si to můžete nechat, já to mám okopírovaný.“ „To je výpověď toho Brunclíka?“ ujišťuje se v jednu chvíli šéf hnutí ANO.

„Bylo by však velkým omylem domnívat se, že Přibil byl jediný novinář, který dostával informace z tohoto spisu. Masivnost úniků z kauzy Beretta je naopak i na tuzemské poměry mimořádná, což jen dosvědčuje, nakolik na ní jejich zdrojům záleží. O tom svědčí následující zjištění zhmotněná v řadě stížností a několika trestních oznámení, která byla podána krátce po spuštění Šlachtovy policejní operace dozorované pražským vrchním státním zastupitelstvím Lenky Bradáčové. Tyto stížnosti popisují okolnosti úniků ze živého spisu do médií, které nemohly pocházet z jiných zdrojů, než od policie či státních zástupců,“ píše server.

Celý článek naleznete zde

Na nahrávce Babiš mluví také o tom, že by celou kauzu nechal před sjezd sociální demokracie, který se odehrál v březnu. Brunclík byl z výslechu na počátku února, takže Babiš s Přibilem se mohli sejít někdy v mezidobí a řešit spolu otázky z živého policejního spisu. Pokud je to pravda, pak se oba pánové dopustili protizákonného jednání. Oba pánové však popírají, že by disponovali informacemi z živého policejního spisu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…