Příčin pádu SPOZ může být několik, budou se bavit i o předsedovi

26.10.2013 17:08

Strana práv občanů – zemanovci velice pravděpodobně nepřekročí pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do sněmovny. Příčin je podle předsedy Zdeňka Štengla několik, se svými kolegy se bude bavit i o svém případném odstupu.

Příčin pádu SPOZ může být několik, budou se bavit i o předsedovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

„Chtěl bych pogratulovat vítězům,“ řekl na úvod Zdeněk Štengl. „Věřím, že bude sestavena taková vláda, kterou si Česká republika zaslouží,“ dodal. Zemanovci však velice pravděpodobně ve sněmovně nebudou, a tak bude zřejmě následovat debata nad příčinami. Těch je podle Štengla několik.

„Určitě mám tam podíl viny, ale o tom se poradím se svými kolegy,“ řekl Štengl. Na dotaz, zda straně neuškodily různé spory, například s Vladimírem Drymlem, odpověděl, že aspektů je několik a nechce je prezentovat přes média.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

„Nemluvil jsem s prezidentem Zemanem,“ prozradil také. Nemohlo straně uškodit spojování právě s prezidentem? ptal se moderátor ČT. „Já si myslím, že ne. Pan prezident je čestným předsedou SPOZ, tak je jasné, že je spojován s naší stranou. A že i bude,“ řekl Štengl.

Strana měla podle jeho slov rozpočet kolem 20 milionů korun. Půjčku si vzala přibližně na deset milionů, ale přesně to neví. „Nebudeme si připíjet asi ničím, protože situace si to nezaslouží,“ řekl k dosavadnímu výsledku 1,5 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…