Přihlásili se k EET a najednou jim začaly chodit maily z Babišových firem. Podnikatelé nemají slov

30.11.2016 23:58

Server Svobodné fórum Pavla Šafra přináší informace o tom, jak firmy Andreje Babiše již dnes využívají elektronickou evidenci tržeb. Ačkoli Babiš tvrdil, že jeho firmy EET nezneužijí, realita je podle zjištění serveru jiná, takže ministr financí neříkal pravdu.

Přihlásili se k EET a najednou jim začaly chodit maily z Babišových firem. Podnikatelé nemají slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Andrej Babiš opět nemluvil pravdu, když se dušoval, že on ani jeho firmy nebudou mít přístup k databázím elektronické evidence tržeb. Přestože EET začíná až zítra, už nyní se na e-mailech registrovaných podnikatelů objevují zprávy od společností spadajících pod Babišův koncern Agrofert. Pokud se tedy na adresy, které patří budoucím uživatelům šmírovacího nástroje, dostanou newslettery s Vodňanským kuřetem, jak se podle informací Svobodného fóra děje už nyní, je jasné, že data z registru už kolují adresáři zaměstnanců velkopodnikatele a ministra financí,“ píše server.

K obvinění ze lži je přiložen e-mail jednoho z podnikatelů, který se zaregistroval do systému EET. V tomto e-mailu prozrazuje, že mu z ničeho nic začaly chodit obchodní nabídky z firem Andreje Babiše. Je vám libo např. Vodňanské kuře? Nezoufejte, jste podnikatel, na něhož se vztahuje povinnost pracovat s EET, možná i k vám brzy dorazí nabídka.

Celý článek najdete zde.

Pravicová opozice TOP 09 a ODS celé měsíce varuje před zneužitím obrovského objemu dat, která bude mít ministerstvo financí pod palcem, a varovná slova se podle serveru naplňují ještě dřív, než EET začala naostro.

„Pokud má Babiš možnost získat elektronické kontakty, je jasné, že veškerá další data, jako jsou tržby, nákupy a jiné důvěrné informace o obchodnících, budou následným zájmem druhého nejbohatšího muže ve státě. Znovu se tak ukazuje, že moc, kterou Babiš disponuje a jejíž navyšování nemá nikdo z koaličních partnerů tendenci omezit, je téměř neomezená,“ doplňuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…