Přijďte na Staromák, Horáček vydělá? Nové odhalení o vzdorakci na 28. října

27.10.2016 6:52

Protestní akci dne 28. října na Staroměstském náměstí, která má být jakýmsi protipólem předávání vyznamenání prezidentem Milošem Zemanem, organizuje produkční firma kandidáta na prezidenta Michala Horáčka. Píše to dnešní MF Dnes.

Přijďte na Staromák, Horáček vydělá? Nové odhalení o vzdorakci na 28. října
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

A právě to, že akce je zahájením prezidentské kampaně Michala Horáčka, opakuje stále hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Sám Horáček na to řekl, že to není pravda. „Jestli to někdo chce tvrdit, musí to něčím doložit,“ uvedl muž, jenž bude celým večerem provázet. A hudební produkci bude dle zjištění MF Dnes zajišťovat jeho firma Kudykam. Právě tato firma navíc akci na Staroměstském náměstí v pondělí odpoledne ohlásila. Účast je dle ní odhadována na dva a půl tisíce lidí. 

Horáčka v jeho kroku brání i místopředseda Sněmovny a předseda hnutí STAN Petr Gazdík, jenž k celé akci vyzval. Ten zároveň tvrdí, že nejde o žádný trucpodnik. „Když takovou akci děláte a chcete ji z uměleckého hlediska zabezpečit, tak neznám u nás mnoho lidí lepších, než je Michal Horáček,“ uvedl Gazdík. 

Ovčáček však i za tímto vidí politické spojenectví. „Akce bude antizemanovská,“ myslí si. 

„Rozhodně se nestavím na žádnou ‚stranu‘, jen na stranu těch, kteří místo v zemi úsměšků chtějí žít v zemi úsměvů, rádi se setkávají a vyměňují si názory, přemýšlejí o tom, co je důstojné a spravedlivé. To jo, to je strana, ke které se hlásím,“ nechal se slyšet Horáček. Zároveň dementoval, že by již ohlásil kandidaturu na prezidenta. Prý se tak stane až prostřednictvím formálně svolané tiskové konference.

Na Staroměstském náměstí by mimo jiné měli vystoupit čtyři politici ze tří různých stran, rektor Masarykovy univerzity či prorektoři Univerzity Karlovy a Univerzity Palackého. Svou řeč by měl pronést také Petr Pithart či Dana Drábová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…