Přijel Babiš, netušil která bije, ale začal dělat divadlo. Nemocniční odborářka se podělila o zážitek z ministerské návštěvy

17.05.2016 20:22

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) jezdí, mnohdy místo práce na půdě sněmovny, po krajích a debatuje s lékaři a zdravotníky v českých a moravských nemocnicích. Ne všechny tím však dokáže nadchnout. Šéfka zdravotnických odborů v Trutnově Iva Řezníčková má za to, že šéf státní kasy předvedl ve městě jen prázdné politické divadlo, aby získal body u voličů, ale o lékaře a zdravotní sestry mu nejde, ani co by se za nehet vešlo.

Přijel Babiš, netušil která bije, ale začal dělat divadlo. Nemocniční odborářka se podělila o zážitek z ministerské návštěvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Jeho chování bylo spíš o tom, ‚já nic, všechno ministr zdravotnictví. Já sice všechno kritizuju, ale nic s tím dělat nemůžu‘. Ve skutečnosti ho nezajímalo, jak se tady lidé mají. Na platy se podíval letmo, konstatoval, že takové nikde neviděl, což není pravda, protože máme na akciové společnosti běžné, standardní mzdy. Nezeptal se, jestli jsou tady lidé přepracovaní nebo kolik nám chybí personálu. Z mého pohledu to byla jen jakási politická exhibice ve smyslu ‚já vidím všechny chyby a nedostatky, nikdo jiný na to neupozorňuje, jen já‘,“  poznamenala roztrpčená Řezníčková v rozhovoru pro Trutnovinky.cz.

Místo věčného řečnění by si prý Babiš měl uvědomit, že už dva roky sedí ve vládě, jako ministr financí v ní má velikou moc, měl by ji tedy použít, aby pacientům, lékařům i zdravotním sestrám pomohl. Poukazovat na chyby nestačí, pokud máte moc něco změnit. Co to má být? Zdravotnictví potřebuje dvě miliardy korun na vyšší platy a už včera bylo pozdě. A právě ty Babiš pustit může.

Nemluvě  o tom, že pan ministr prý leckdy mluví o něčem, o čem mnoho neví. Podle odborářky to ukázala např. debata o změnách ve vzdělávání lékařů, u které si šéf státní kasy pravděpodobně myslel, že bude za 14 dní zákon vyjednána. Jenže ono to trvalo rok a půl, protože jde o složitý zákon, navíc místy kontroverzní, o kterém jednaly přes dvě desítky odborníků.

„Představa pana ministra, že když nám před dvanácti lety Unie nařizovala systém vzdělávání, že si mohl někdo lehnout před ministerstvo a zabránit tomu, je utopie,“ uzavřela dáma.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…