Přijme Brno migranty? Město reaguje na mýty aktivistů

16.04.2017 16:00

Aktivisté, kteří si říkají „Slušní lidé“, vyrazili před několika dny na jednání zastupitelstva města Brna, aby vyjádřili nesouhlas s přepokládaným přijímáním uprchlíků v České republice, Brno nevyjímaje. Hnutí uveřejnilo prohlášení, že Brno hodlá do městských bytů umístit právě migranty. Vedle toho „Slušní lidé“ spekulují, že migranti najdou útočiště také v prostorách brněnských veletrhů. Jihomoravská metropole tyto mýty vyvrací.

Přijme Brno migranty? Město reaguje na mýty aktivistů
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Hnutí „Slušní lidé“ na sociální síti facebook tvrdí, že Brno plánuje v městských bytech ubytovat migranty. Vedle toho údajně nelze vyloučit, že by migranti mohli nalézt útočiště také v prostorách, kde se konají brněnské veletrhy. Ředitel Veletrhů Brno Vladimír Kruliš sice v roce 2015 řekl, že by bylo možné prostory v případě nouze využít, ale dnes se nic podobného neplánuje.

„Jiří Kuliš obecně popisoval potenciál výstaviště jako prostoru, který by mohl být využit k nouzovému shromáždění či ubytování osob v případě nečekaných událostí typu přírodních katastrof či situací vyžadujících evakuaci většího množství lidí do náhradních prostor. Jako příklad byly uvedeny veletržní areály v Mnichově a v Düsseldorfu. V současné době však areál brněnského výstaviště k těmto účelům neslouží a ani se neplánuje jeho zahrnutí do podobných krizových plánů,“ stojí v prohlášení, které se nalézá na oficiálních stránkách města Brna.

Celé prohlášení naleznete zde

„Slušní lidé“ na sociální síti facebook prohlašují, že budou celou situaci dál pečlivě sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…