Přímá účast Ruska! Západ plísní Moskvu za útok na konvoj USA

21.09.2016 12:42

Útok na humanitární konvoj mířící do syrského Allepa vnímají západní státníci jednoznačně jako akci vládních vojsk prezidenta Asada nebo ruských sil, které jej podporují. Dokonce mluví o „přímé účasti Ruska“ na útoku, který zabil dvacet civilistů a zlikvidoval 18 nákladních vozů s humanitární pomocí.

Přímá účast Ruska! Západ plísní Moskvu za útok na konvoj USA
Foto: Archiv redakce Vaše Věc
Popisek: Sýrie, opozice.

Opírají se zejména o svědectví očitých svědků, že nad konvojem létalo množství ruských letounů předtím, než byl konvoj zasažen sérií raket. Západní politici proto z útoku viní Rusko, například mluvčí Bílého domu Ben Rhodes to řekl jasně: „Existují jen dva subjekty, které to mohly způsobit. Syrský režim, nebo ruská vláda.“

Zástupci amerických výzvědných služeb upřesnili, že nad konvojem v okamžiku zásahu létaly dva ruské letouny Suchoj SU-24 a prohlásili to za jednoznačný důkaz.

Rusové odmítli, že by se jednalo o jejich letouny. Podle nich stroje letící nad konvojem pouze monitorovaly jeho průběh, jako to standardně dělají.

To však Západ odmítá. Motivem, který vedl Rusy k tomuto jednání, je podle nich touha po pomstě za nedávné útoky ze strany západních jednotek, při kterých zahynulo na 60 vojáků syrské armády. Západ tvrdí, že šlo o omyl, v místě se prý podle jejich zpráv měli pohybovat teroristé z Islámského státu.

CELÝ TEXT V ANGLIČTINĚ ZDE

Zároveň západní politici pohrozili, že pokud bude Rusům tento útok prokázán, čeká je obvinění z válečných zločinů.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…