Primátor Baxa jede. V Plzni nabídnou k výročí pamětní euro

11.11.2019 23:12

Plzeň jako první české město v neděli 17. listopadu nabídne pamětní eurobankovku vydanou u příležitosti 30. výročí sametové revoluce. Zároveň také začne prodávat i svoji vlastní bankovku z limitované edice s vyobrazením katedrály sv. Bartoloměje, píše iDnes.cz.

Primátor Baxa jede. V Plzni nabídnou k výročí pamětní euro
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Dva kusy do sběratelské edice eurobankovek bude možné zakoupit od neděle 17. listopadu v plzeňském infocentru na náměstí Republiky. První z nich je suvenýrová bankovka s motivem katedrály sv. Bartoloměje. Vyjde v nákladu deseti tisíc kusů.

Kromě toho se Plzeň v neděli stane i jediným místem v České republice, kde bude k mání také limitovaná edice bankovek k 30. výročí sametové revoluce. Zájemci si budou moci koupit maximálně deset kusů z každé edice. Cena jedné bankovky je 80 korun. Později budou k dispozici i na jiných místech země.

Bankovky vydávané v edicích Euro Souvenir mají sice nulovou hodnotu, ale jejich hodnota je především sběratelská. Tištěny jsou ve stejných barvách jako pravá eura. Navíc jsou opatřeny i některými ochrannými prvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…