Primátor Ostravy chce posunout ANO od „sociálních dárků“. A podpořit ty, co reálně vytvářejí hodnoty...

16.02.2019 15:16

Ostravský primátor Tomáš Macura se rozhodl kandidovat do nejužšího vedení hnutí ANO. A podle všeho má na nedělním sněmu šanci uspět. Rozhovor s ním přinesl server iDnes.cz.

Primátor Ostravy chce posunout ANO od „sociálních dárků“. A podpořit ty, co reálně vytvářejí hodnoty...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start kampaně Hnutí ANO k letošním komunálním a senátním volbám. Zúčastnil se předseda ANO a premiér Andrej Babiš, lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík, primátor a lídr kandidátky v Brně Petr Vokřál a primátor a lídr kandidátky v Ostravě Tomáš Macura

Macura v rozhovoru uvedl, že by rád promítl volební úspěch Ostravy a Moravskoslezského kraje do vedení hnutí, také by byl rád, kdyby ve vedení bylo víc silnějších hlasů z komunální politiky a rovněž chce promítat své postoje. Podle jeho slov totiž hnutí ukročilo vlevo možná víc, než by bylo zdrávo. „Chtěl bych být jedním z těch hlasů, které by provedly korekci směřování hnutí,“ poznamenal.

Vzpomněl také na ideovou konferenci před třemi týdny, kde si mnohé věci dost vyříkávali. „Pochopil jsem to tak, že už je třeba skončit se sociálními dárky a zaměřit se na to, co reálně vytváří hodnoty této společnosti a z čeho pak mohou těžit všichni,“ sdělil Macura se slovy, že je třeba se vrátit k tomu, co v hnutí deklarovali, když vznikalo. „Že chceme mít štíhlý stát bez zbytečných agend. Že chceme podporovat podnikání, inovace, vzdělání a snižovat daně... Není to žádný marketingový tah, chceme ve vztahu k živnostníkům a podnikatelům opravdu dát najevo, že nepřicházíme jen s EET a regulacemi, ale chceme jim také něco dát,“ sdělil dále Macura. 

Původní text ZDE

A posteskl si nad tím, že v tomto volebním období bohužel hnutí ANO až dosud plnilo volební program někoho jiného. „Karenční doba, zvyšování minimální mzdy a další návrhy, s kterými přichází ČSSD, není nic, co bychom bývali chtěli dělat,“ dodal.

Předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se však zastal a domnívá se, že ještě nenazrála doba, aby ten opustil pozici předsedy. „V hnutí má mimořádnou podporu a stavět nějakého protikandidáta, aby dělal stafáž, nemá cenu,“ sdělil. Zároveň však poznamenal, že je třeba, aby u nás vyrostli lidé, kteří mají svůj názor a nejsou jen pomocníci pana Babiše.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…