Primátor Vokřál z ANO v rádiu promluvil o sestavování vlády. Odvolával se na Zemana

18.04.2018 17:38

Moderátorka Marie Bastlová ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu přivítala brněnského primátora Petra Vokřála z hnutí ANO. Dozvěděla se od něj, že jako politik rozhodně není podporovatelem spolupráce s hnutím Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Vokřál také prozradil, jak by to mohlo být dál se sestavováním vlády.

Primátor Vokřál z ANO v rádiu promluvil o sestavování vlády. Odvolával se na Zemana
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Hned v úvodu Vokřál uznal, že není úplně optimální, když půl roku po volbách nemáme vládu s důvěrou Sněmovny, ale vláda v demisi stále pracuje, což je pro starosty a primátory zásadní. Vokřál také připomněl, že hnutí ANO vyhrálo sněmovní volby z roku 2017 o parník a předseda hnutí Andrej Babiš by měl mít právo sestavit vládu. „Pan prezident deklaroval, že pro něj bude klíčová druhá polovina června, takže nevidím problém v tom, aby jednání do té doby pokračovala,“ podotkl Vokřál.

„Chceme sestavit vládu, která bude mít podporu. Není tady záměr vládnout celou dobu v demisi, jak bývá někdy prezentováno,“ podotkl Vokřál s tím, že se ANO vrátilo k jednání se sociální demokracií, za což je Vokřál rád, protože on osobně prý není žádným podporovatelem hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Připravuje se také na komunální volby. V Brně se prý řada věcí podařila, ale trochu pokulhávají projekty na podporu fotbalu a hokeje. Pracuje se také na projektech rezidentního parkování. Pozornost je věnována také přesunutí brněnského nádraží z centra města ve variantě „řeka“. Kdyby mělo nádraží zůstat v centru, vyvolalo by to prý velké dopravní komplikace ve městě v dalších deseti až patnácti letech.  

Do celostátní politiky se nijak zvlášť nehrne. „Mojí prioritou bylo, je a zůstává Brno,“ zdůraznil politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…