Primátorkou Děčína se stala Marie Blažková (ANO)

25.11.2014 11:50

Primátorkou Děčína zvolili zastupitelé Marii Blažkovou (ANO). Získala 22 hlasů z 26. ANO bude ve městě vládnout společně s Volbou pro město a koalicí ODS a hnutí Pro sport a zdraví. Nová koalice má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu většinu 17 hlasů. Dosud vládnoucí ČSSD skončila v opozici.

Primátorkou Děčína se stala Marie Blažková (ANO)
Foto: mmdecin.cz
Popisek: Děčín

„Jsem ráda, že nám vyšlo to, co jsme si plánovali, tedy změna pro lidi a že budeme mít možnost čtyři roky pro lidi a celé naše město," řekla ČTK Blažková. Nová koalice se chce nejdříve zaměřit na rozpočet města na příští rok. „Podíváme se na rozpočet, který je uzavřený. A na uzavřené smlouvy, které jsou, abychom si udělali jasno, kde máme jaké závazky, co můžeme změnit, co můžeme udělat jinak, nebo pokračovat ve věcech, které jsou dobře nastavené," doplnila Blažková.

Zastupitelé rozhodli o tom, že nová primátorka bude mít tři náměstky. V posledním volebním období byli dva. V devítičlenné radě má mít podle koaliční smlouvy ANO čtyři křesla, VPN tři a ODS s hnutím Pro sport a zdraví dvě.

Do děčínského zastupitelstva se dostali ještě zástupci KSČM (4 mandáty) a TOP 09 (1 mandát), kteří budou s ČSSD v opozici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…