Přímý přenos rozhovoru se Zemanem odvysílá v neděli televize Prima

12.03.2015 11:47

Prezident Miloš Zeman vystoupí v nedělním pořadu Partie televize Prima. Rozhovor s hlavou státu bude televize vysílat od 11:00 živě ze zámku v Lánech. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Přímý přenos rozhovoru se Zemanem odvysílá v neděli televize Prima
Foto: Jiří Hroza
Popisek: Třetí zastavení prezidenta na návštěvě v Plzeňském kraji byla beseda s žáky středních škol v Plzni v areálu střední průmyslové školy elektrotechnické

Zeman z lánského zámku několikrát do roka promlouvá prostřednictvím rozhlasové stanice Frekvence 1 i webových stránek deníku Blesk. Tradiční Hovory z Lán s prezidentem do loňského roku vysílal Radiožurnál. Když Zeman v tomto pořadu na podzim nešetřil vulgaritami, veřejnoprávní rozhlas se stal terčem kritiky vysílací rady i Rady Českého rozhlasu. Chtěl proto vysílat rozhovor s prezidentem ze záznamu, s čímž ale Zeman nesouhlasil a pořad skončil.

V poslední době se Zeman dostal do ostrého sporu i s Českou televizí. Tvrdí, že neplní veřejnoprávní funkci, což televize označila za bezprecedentní útok na nezávislost televize. Prezident podpořil i záměr, aby lidé mohli peníze určené na koncesionářské poplatky věnovat na obecně prospěšné účely.

Když v úterý ČT oproti zvyklostem živě nepřenášela Ovčáčkův briefing, označil to hradní mluvčí za "dětinskou pomstu za názory prezidenta Miloše Zemana". Televize to ale zdůvodnila tím, že dala přednost tématům nadcházející schůze sněmovny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…