Případ napřesdržku. Novináře rozčílil případ "sestra smrt" z Mladé Boleslavi

27.03.2017 21:07

„Případ napřesdržku,“ napsal Robert Malecký ke svému článku na serveru HlídacíPes.org. V něm se zaměřil na případ zdravotní sestry z Rumburka, již soud osvobodil, ale média ji podle něj vláčejí dál.

Případ napřesdržku. Novináře rozčílil případ "sestra smrt" z Mladé Boleslavi
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Na případ si vzpomněl v souvislosti s obviněním jednadvacetileté ošetřovatelky z Klaudiánovy nemocnice, která měla zabít pacienta. „My o případu mnoho nevíme a taky se mu věnovat obšírně nebudeme. Jde nám o to, jaké třeštění případ způsobil v hlavách některých novinářů a editorů, kteří ho dali do souvislosti s tzv. rumburskými vraždami. Chcete-li, se ‚Sestrou Smrt‘, kterou už média jednou málem uvláčela, a teď k tomu znovu našla příležitost,“ zmínil Malecký.

Zdravotní sestra Věra Marešová přitom loni v lednu zprošťující rozsudek ústeckého krajského soudu vnímala jako důvod k novému začátku. „Ve vazbě strávila 429 dní, domů se dostala před Vánoci v roce 2016. Vyšetřování, v němž byla obviněna ze šesti vražd, trvalo 299 dní, soudní proces dalších 214. Státní zástupce František Stibor navrhoval doživotí. A teď to nejlepší: žádné vraždy se nestaly. Ne že se je nepodařilo prokázat. Prostě se nestaly. Nebyly. Jak to víme? Rozhodl o tom soud. Pravomocně. Víte o něčem, co je v právním státě víc?“ otázal se Malecký. 

Původní text ZDE.

 

A všímá si právě oněch souvislostí, do kterých byl nový případ z Mladé Boleslavi dán. „Po jedenácti letech je to další případ nemocničních vražd. Z poslední doby to byla i sestra z Rumburku, tu ale nakonec soud osvobodil,“ zaznělo například v rádiu. 

„Z poslední doby to sestra z Rumburku nebyla. Nešlo o případ nemocničních vražd. Nemluvě o celkovém vyznění té praštěné konstrukce, podle níž soud paní Marešovou sice osvobodil, ale my, tedy lid živený bulvárem, co si budeme povídat, víme svoje,“ konstatuje Malecký. 

Marešová nyní žádá o odškodné. „Jakýsi beztvarý, nekonkrétní stát nakonec zaplatí nějakou sumu. Většinou výrazně nižší, než jaká je požadována. Je potom na skoro už uvláčeném člověku, zda se mu chce do dalšího soudního sporu. Toto ‚státní‘ odškodnění cudně skrývá konkrétní chyby, kterých se dopustili konkrétní lidé. Počínaje těmi, kdo obviněného do trestního řízení uvrtali. Nadřízení, kteří se nechali pobláznit drby. Znalci, kteří dodali posudky, kvůli kterým pak byli se seznamu znalců vyškrtnuti. Policisté, státní zástupci. A média, která se na tom celou dobu živila,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…