Připomíná mi to Orwella, říká o svém odsouzení Týc

26.02.2012 22:01

V pořadu České televize 168 hodin se dnes mluvilo o dvou odsouzených – umělci Romanu Týcovi a řidiči Romanu Smetanovi. Podle všech vyjádření se tyto rozsudky zdají absurdní. O milost však ani jeden z nich nepožádal.

Připomíná mi to Orwella, říká o svém odsouzení Týc
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Umělec Roman Týc měl za předělávání semaforů zaplatit 120 tisíc korun, poté mu soud vyměřil dalších 60 tisíc, které se rozhodl nezaplatit. Nakonec byl odsouzen do vězení. „Nechci se tady ohánět Orwellem a Kafkou, ale je to všechno absurdní. Absurdní,“ říká Týc.

Soudila Langerová

Minulé pondělí byl odsouzen zase olomoucký řidič Roman Smetana – maloval politikům (zvláště z ODS) tykadla. Odsouzen byl nejprve k veřejně prospěšným pracím, poté do vězení – soudkyní Markétou Langerovou, ženou Ivana Langera.

Za oba aktéry už vznikají petice. „Společnost by si měla zvolit míru společenské nebezpečnosti jedince,“ řekl k tomu zpěvák Matěj Ruppert. Ani podle právníků není vězení adekvátním trestem. Smetana ani Týc však nestojí o prezidentskou milost.

reklama

autor: joh

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…