Příprava návštěvy „Velkého Číňana“. Publicista sepsal recesistický pohled do přípravného výboru

26.03.2016 10:51

Novinář a komentátor Vladimír Kučera se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz věnoval tajné zprávě o přípravě návštěvy „s. Velkého Velkého Číňana v ČR“.

Příprava návštěvy „Velkého Číňana“. Publicista sepsal recesistický pohled do přípravného výboru
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman a čínský prezident Si Ťin-pching

„Přípravný výbor uvítání se dohodl o oslovování ‚soudruh‘, ‚soudružka‘. Na přání soudruhů čínských poradců pro přípravný výbor uvítání je možná i verze ?? a ??(potlesk). Případné námitky odmítl již předem s. Babiš: ‚Soudruzi, stejně jsme většinou už byli soudruzi. Umíme to. Kdo nebyl, brzo se naučí‘,“ konstatuje lakonicky Kučera.

Původní text ZDE.

Kučera následně ironicky popisuje, že je nutno vyřešit problém, neboť někteří soudruzi nejsou schopni vyslovit jméno čínského prezidenta. Je tak prý schválen návrh, aby se používalo označení „soudruh Velký Číňan“. „S. čínští poradci souhlasí s rozšířením, aby se užíval termín ‚s. Velký Velký Číňan‘. Návrh s. Zemana užívat pojem ‚Velký Velký Velký Číňan‘ čínští poradci odmítají s tím, že by to znamenalo obnovení kultu osobnosti, s nímž se Čína už dávno rozešla (potlesk),“ píše Kučera.
 
Podle něj bylo také schváleno ústřední heslo uvítání: „Se soudruhem Zemanem za Velkým Velkým Číňanem!“ 

„S. Duka navrhuje, že po mnoha poradách se s. Zemanem se svými ovečkami provede konverzi k čínskému typu komunismu (velký potlesk). Ss. čínští poradci to zásadně odmítají (větší potlesk). S. Duka tedy navrhuje jako cestu konfuciánství. Ss. poradci kladou dotaz, co tomu řekne papež. S. Duka odpovídá: ‚Kolik má papež divizí?‘ (potlesk). Ss. čínští poradci se smějí a plácají s. Duku po zádech (dlouhotrvající potlesk),“ zmiňuje se dále Kučera o pasáži z tajné zprávy.
 
Podle všeho je dalším bodem také to, kolik metrů se mají čeští představitelé plazit po břiše k nohám Velkého Velkého Číňana. Prý stačí třicet metrů a prezident Miloš Zeman může lézt po kolenou. Poté se pravidlo ještě zmírní. 

„S. Veleba přichází s výzvou, aby se dobrovolně přihlásili s. zastupitelé, kteří prolezou zažívacím traktem s. Velkého Velkého Čínana od zdola vzhůru. Sám se hlásí jako první a prohlašuje, že celý proces absolvuje dvakrát. S. Zeman mu děkuje za příkladnou iniciativu (bouřlivý potlesk),“ pokračuje v humoru Kučera.
 
Řeč je i o stavbě Zemanova kanálu Dunaj-Odra-Labe a závěrem nechybí ani budování sochy. „Ss. Veleba a Ovčáček navrhují, aby bylo na Václavském náměstí zbudováno jako pendant sv. Václavu dvojsoší Velkého Velkého Číňana a s. Zemana, který klečí pod velkým čínským vůdcem a cucá mu palec u nohy (bouřlivý potlesk). Povstává s. Filip a žádá, aby v pozadí dvojsoší byl vyveden emblém s. Gottwalda,“ píše Kučera s tím, že jednomyslně prošel i návrh, aby studenti demonstrující o všech 17. listopadech byli rozježděni tanky. 
 
„Naopak byl odložen návrh, který předložili ss. Zeman, Ovčáček, Mynář a Veleba, aby na uctění s. Velkého Velkého Číňana byla uspořádána poprava vybraných kavárenských povalečů na některém z pražských veřejných prostranství. S. Tvrdík upozornil, že podobný akt by byl vhodnou součástí slavnostního otevření Národního fotbalového stadiónu Slávie v Edenu, na něž s. Velký Velký Číňan, jinak vynikající fotbalista, dozajista také přijede,“ sdělil Kučera. A uzavřel to pojednáním o kulturním programu čínského cirkusu. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…