Připravme se na přijímání lidí tmavé pleti. Převychovejme Čechy, vyzval nedávno elitní Babišův poradce. No a teď...

04.06.2015 15:39

Další pokračování diskuse o migraci píše novinář, moderátor, komentátorská hvězda Lidových novin a šéf Institutu pro politiku a společnost, provozovaného hnutím ANO, Jan Macháček.

Připravme se na přijímání lidí tmavé pleti. Převychovejme Čechy, vyzval nedávno elitní Babišův poradce. No a teď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Břevnovském klášteře proběhla konference Komunismus včera a dnes

Zhruba před měsícem na webu svého domovského deníku vyjevil vizi České republiky plné uprchlíků z Afriky, když tvrdil, že bychom to měli vzít jako fakt, že tito lidé zde budou, a převychovat svůj postoj, aby byl kdokoliv z nás připraven takového člověka přijmout do rodiny, nyní bude moderovat veřejnou debatu s titulem „Migrační katastrofa ve Středomoří, solidarita, kvóty, EU a Česká republika“.

Veřejnou debatu pořádá Institut pro politiku a společnost. Zaměřit se má především na téma přílivu uprchlíků do Evropy, který nepolevuje bez ohledu na to, jestli se lodě s migranty potápějí, anebo ne. „EU bude muset vymyslet společné řešení, nemůže všechno nechat jenom na Itálii, Španělsku, Řecku nebo Bulharsku. Čeští politici se brání kvótám, ale solidaritu nějak projevit musíme. My také potřebujeme, aby nám EU pomáhala s našimi problémy. Dělat pořádek v rozpadlých státech v Africe či na Středním východě se neosvědčilo. Co s tím?“ píše se v pozvánce na debatu, která se bude konat 9. června od 18 hodin v CERGE-EI v Praze.

S Janem Macháčkem budou diskutovat bývalý senátor, ekonom a politik Edvard Outrata, ředitel Občanského institutu Roman Joch, poslanec Ivan Gabal, ředitel think tanku Evropské hodnoty Radko Hokovský a ředitelka Mezinárodní organizace pro migraci v Praze Lucie Sládková.

Pozvánka na akci IPS

Podle Macháčka je nyní prý možné, že Afroameričané s roztomilou cool češtinou budou prodávat koláče v každé české vesnici. Stane se tak, jestli vstoupí v platnost dohoda EU o „rozdělení“ uprchlíků připlouvajících po tisících k evropským břehům. Lidé se však podle něj bojí, že Afroameričané naše koláče nebudou nabízet, ale budou nám je ujídat. „Podle průzkumů veřejného mínění to vypadá, že Češi jsou ohledně přijímání uprchlíků nejkonzervativnější v Evropě. Co se týče představy ‚adopce‘ lidí tmavé pleti do rodin, to se už člověk raději neptá, resp. odpověď si raději nepředstavuje,“ napsal tehdy elitní komentátor Lidových novin, zároveň podle Echo24.cz i školitel poslanců Babišova hnutí. 

Podle něj se zkrátka musíme připravit na to, že je čas na převýchovu. „Tlak na řešení, přípravu a převýchovu musí vytvořit občanská společnost a v ní lidé, kteří půjdou příkladem,“ vzkázal novinář s tím, že debata o „migrační unii“ je tu. Nic jiného prý není možné, jestliže má EU dále stát na vzájemné solidaritě.

Celý původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…