Připravte se na „den zloby“, zaznělo z Palestiny. Izraelská policie zareagovala

28.07.2017 14:48

Agentura Reuters informuje o tom, že Izraelci ustoupili mezinárodnímu tlaku a odstranili detektory kovů od vchodů do mešit v Jeruzalémě. Arabský svět tento ústupek přivítal, jenže do ulic města se okamžitě vrátilo násilí.

Připravte se na „den zloby“, zaznělo z Palestiny. Izraelská policie zareagovala
Foto: Libuše Frantová
Popisek: Jeden z významných křesťanských chrámů v Jeruzalémě, kam se chodí poutníci poklonit k symbolickému hrobu Panny Marie

Policie v Izraeli oznámila, že odstraní detektory kovů od mešit v Jeruzalémě. Současně však dala najevo, že počítá s návratem nepokojů do ulic města. Právě proto vydali strážci zákona nařízení, že muži mladší padesáti let nesmí v pátek vstoupit do světoznámé mešity Al-Aksá. Ženy a muži starší padesáti let mohou vstoupit na posvátná místa.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Opatření bylo vydáno, protože palestinské frakce vyzvaly k zorganizování „dne zloby“ právě v pátek, kdy u vchodu do mešit detektory kovů nestály. „Po provedení bezpečnostní analýzy jsme dospěli k závěru, že v pátek nelze vyloučit konání demonstrací,“ uvedl policejní mluvčí Micky Rosenfeld. Právě proto bylo vydáno věkové nařízení a do Jeruzaléma byli povoláni další policisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…