Přísahám na své děti, ohromil fotbalista kvůli vyjádření Schwarzenberga. Padla silná slova

02.10.2013 13:54

Jedničkou Strany práv občanů - zemanovci v Libereckém kraji je bývalý útočník Slovanu Liberec, nyní sportovní ředitel klubu Jan Nezmar. Okolo jeho kandidatury se vyrojily různé fámy. „Kandidaturu mu nařídil Ludvík Karl, mocný šéf Slovanu. Pohrozil, že když do toho Nezmar nepůjde, přestane sponzorovat liberecký fotbal,“ zněla jedna z nich. Jan Nezmar tuto šeptandu rezolutně popírá.

Přísahám na své děti, ohromil fotbalista kvůli vyjádření Schwarzenberga. Padla silná slova
Foto: Slovan Liberec
Popisek: Jan Nezmar

„Je to nesmysl. To mohu odpřisáhnout na své děti. Pan Karl fotbal miluje. Kdo ho zná, nikdy by ho nenapadlo, že by něco takového mohl použít,“ zdůrazňuje ParlamentnímListům.cz.

Kníže zveřejnil nepodloženou fámu

Jan Nezmar nad nabídkou SPOZ váhal, vyjádřil se, že dříve volil pravicové strany. I to možná přispělo k tomu, že jeho kandidatura za zemanovce vzbudila nejenom překvapení, ale i zaručená vysvětlení tohoto kroku. Ovšem něco jiného je, když o politice debatují chlapi v hospodě, tam samozřejmě padají mnohé nepodložené informace. K podobné se však uchýlil i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na kulatém stolu s Lidovými novinami. „SPOZ si Nezmara vyhlédla jako kandidáta. Jemu se prý nechtělo, a ani Preciosa, jejíž šéf Karl je majitelem Slovanu, to nechtěla. Tak přišel telefon, že když nepodpoří Nezmara do čela kandidátky a neuvolní ho na tu funkci, mohou zapomenout na klíčový export do Ruska,“ sdělil podle Lidových novin Karel Schwarzenberg.

Městem kolují další údajné spekulace, podle kterých Karl pohrozil Nezmarovi, že když do politiky nepůjde, vyhodí ho z místa sportovního ředitele. Podle tvrdší verze dokonce Karl hrozil, že skončí s podporou libereckého fotbalu. Nezmar však tyto smyšlenky vyvrací. „Mohu odpřisáhnout na své děti, že nic takového mi pan Karl neřekl, ani jsem nic podobného neslyšel od nikoho jiného ze Slovanu,“ říká Nezmar ParlamentnímListům.cz.

Majitel Karl fotbal miluje

„Pan Karl fotbal miluje. Kdybyste ho znali, ani by vás nenapadlo, že by mohl takto uvažovat. Když máte něco rád, tak si nekladete podmínky,“ objasňuje. Ludvík Karl, šéf Preciosy, už je dlouhou řadu let hlavním sponzorem libereckého fotbalového klubu, který se v posledních deseti letech třikrát stal mistrem České republiky a úspěšně reprezentuje naši zemi i v Evropských pohárech. „Od pana Karla přišlo v průběhu let do Slovanu hodně peněz a on není z těch majitelů, který by si v případě potřeby peníze stáhnul. Všechny zůstaly ve Slovanu. To je myslím jednoznačný signál o jeho dobrých úmyslech,“ doplňuje současný sportovní ředitel Slovanu Liberec.

Je to kravina. Nezmara jsem do politiky nenutil

Podle svých slov o kandidatuře za SPOZ diskutoval s vedením klubu i majitelem Ludvíkem Karlem. Vstup do politiky mu umožnili, nicméně ho nenutili. „Když bych se do Parlamentu dostal, chtěl bych pomoci sportu. Myslím, že společnost bohužel směřuje opačným směrem. Sport je podle mě přitom důležitou součástí života,“ vysvětluje své důvody vstupu do politiky ParlamentnímListům.cz bývalý fotbalový kanonýr.

V Lidových novinách se vyjádřil i Ludvík Karl, který jinak s médii prakticky vůbec nekomunikuje. Výrok Karla Schwarzenberga označil za totální kravinu. „Divím se, že takové silné prohlášení dává ven bez důkazů. Mám ho za solidního člověka,“ zmínil. O rozhovoru s Nezmarem na téma jeho kandidatury do předčasných parlamentních voleb uvedl: „Ptal se mě, co tomu říkám. Odpověděl jsem, že je to jeho rozhodnutí,“ konstatoval Ludvík Karl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…