Přišel jste sem chudý a tady jste na lidech zbohatl, vyjel Babiš na knížete

22.12.2013 13:09

Andrej Babiš zažívá nejhorší období svého života, protože se nemůže věnovat svým firmám, ani své rodině. Uvedl to v Otázkách Václava Moravce.

Přišel jste sem chudý a tady jste na lidech zbohatl, vyjel Babiš na knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jeho oponent Karel Schwarzenberg mluvil o tom, že Babišovo spojení politiky a byznysu představuje nebezpečí, které po nápovědě moderátora Václava Moravce nazval „samoobsluhou“. Andrej Babiš jeho monolog poslouchal s pobavením a když dostal slovo, rozjel nevídanou kanonádu.

„Mně ta politika nedělá radost, já mám velkou újmu. Já prožívám nejhorší období svého života, nemám čas věnovat se svým firmám, nemám čas se věnovat rodině,“ vypočítával.

Politika jej prý vyčerpává, protože se rozhodl ji dělat čistě a neřídí ji pouze ze zákulisí. „Nenašel jsem si žádného maskota jako Kalousek,“ obrátil se na Karla Schwarzenberga.

„Kalousek byl namočen ve všech zakázkách, Gripeny, CASY, chystal tu miliardový podvod s ekologickou zakázkou,“ vypočítával aktivity svého předchůdce na Ministerstvu financí, jehož působení nechalo Schwarzenberga klidným.

„Tenhle stát každý rok plánuje ztrátu. To není možné, kde jsou ty peníze?,“ ptal se rozčíleně Babiš. Na tuto otázku by podle něj měli odpovědět pan Schwarzenberg a Kalousek, kteří jsou v politice již přes dvacet let.

Pak ještě na Schwarzenberga zaútočil, že se v roce 1990 vrátil do Čech jako chudý, aby zde zbohatl. „Není to pravda, když jsem sem přišel, byl jsem bohatší než dnes,“ nesouhlasil Schwarzenberg.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …