Prisko může převzít podíl Českého aeroholdingu v Českých aeroliniích

11.09.2016 15:37

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů PRISKO a.s. a Travel Service, a.s., na straně jedné, se společností České aerolinie a.s.

Prisko může převzít podíl Českého aeroholdingu v Českých aeroliniích
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V důsledku spojení budou společnosti PRISKO a Travel Service vykonávat nad společností České aerolinie (dále jen ČSA) společnou kontrolu.

Akciová společnost PRISKO je ve vlastnictví České republiky a vykonává v rámci své obchodní činnosti správu a vypořádání aktiv a pasiv souvisejících s privatizovaným majetkem.

Společnost ČSA je národním leteckým dopravcem se základnou na Letišti Praha. Společnost ČSA provozuje pravidelnou vnitrostátní a mezinárodní obchodní leteckou přepravu cestujících, zavazadel, zvířat, pošty a věcí (cargo), nepravidelné lety provozuje jen v zanedbatelném rozsahu.

Při posuzování daného spojení Úřad konstatoval, že společnost PRISKO nevykonává žádnou činnost, která by se horizontálně překrývala nebo by vertikálně navazovala na činnosti společností ČSA nebo Travel Service. Společnost Travel Service před uskutečněním posuzovaného spojení již vykonává společnou kontrolu nad společností ČSA a v důsledku posuzovaného spojení soutěžitelů se na propojení činností společnosti ČSA a Travel Service nic nemění.

Úřad tedy spojení povolil s tím, že v jeho důsledku nedojde k posílení tržního postavení spojením vzniklého uskupení, a předmětné spojení soutěžitelů tedy nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…