Přišla Peake a už se vyhazuje. Odvolán druhý muž resortu

13.12.2012 11:27

Ještě včera Karolína Peake (LIDEM) v nové funkci ministryně obrany slibovala, že v resortu nechystá žádný kobercový nálet v personální politice. Od jejího prohlášení ještě neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin a onen personální kobercový nálet se pomalu rozjíždí. Ve funkci skončil dosavadní první náměstek Vlastimil Picek a šéf sekce vyzbrojování Pavel Bulant. Informuje o tom čtvrteční Právo.

Přišla Peake a už se vyhazuje. Odvolán druhý muž resortu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Generál Vlastimil Picek byl mezi lety 2007 až 2012 náčelníkem Generálního štábu Armády ČR. Po odchodu z této pozice se stal náměstkem ministra Alexandra Vondry, ale díky Karolíně Peake (LIDEM), která slibovala, že bude naslouchat potřebám armády, ve funkci dlouho nezůstal. Jeho vyhazov potvrdila novinářům sama ministryně.

Problematické momenty

Pickovo jméno bylo v poslední době skloňováno v kauze letounů CASA. Picek se zpočátku stavěl proti tomuto nákupu, ale později ho podpořil. Pavel Bulant byl vojákem od roku 1992, podle Práva působil především u výsadkářů. V roce 2006 se stal šéfem kabinetu tehdejšího ministra obrany Jiřího Šedivého.

„Bulant byl v minulosti stíhán za nedovolené ozbrojování. Do problémů se zákonem se dlouholetý voják dostal před 11 lety. Důvodem byly nepovolené vojenské osvětlovací rachejtle, které Bulant odpaloval na přelomu let 2001 a 2002. Vysloužil si tím stíhání za nedovolené ozbrojování, které ale soud později zastavil," píše Právo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …