Přísnější odtahy z centra Prahy prý neslouží poslancům. Vůbec mě to nenapadlo, já nikdy botičku nedostal, rozčiloval se v ČT navrhovatel

20.06.2014 22:54

Poslanci dnes schválili návrh svého kolegy z ČSSD Stanislava Humla upravující možnost odtažení vozidel z takzvaných „modrých zón“ ve středech měst. Návrh navíc schválil specifika pro vozy poslanců ve středu Prahy. Svůj návrh přišel hájit do Událostí, komentářů ČT, kde proti němu usedla hlasitá kritička návrhu Jana Černochová z ODS.

Přísnější odtahy z centra Prahy prý neslouží poslancům. Vůbec mě to nenapadlo, já nikdy botičku nedostal, rozčiloval se v ČT navrhovatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Policie nebude moct odtáhnout auto nikomu. Ani poslancům, ani jiným občanům Prahy,“ protestoval Huml proti tvrzení, že jde o zvýhodňování poslanců. Normálním občanům bude moci vůz odtáhnout po dvaceti čtyřech hodinách, poslancům však nikoliv.

„Myslel jsem na to, aby nebyl zneužíván institut odtažení vozidla,“ vysvětloval svou motivaci k návrhu s tím, že mu v tomto duchu psala řada občanů.

S tím však nesouhlasila Jana Černochová. „Je to snaha ochránit poslance, ale já o takovou pomoc nestojím, protože je to vrchol arogance,“ uvedla poslankyně ODS. Podle ní Huml prosadil zcela nesmyslný přílepek k zákonu, který se primárně týká provozu na pozemních komunikacích.

Huml se ohradil proti tomu, že by lobboval za jakýkoliv vlastní zájem. Něco takového mu prý vůbec nepřišlo na mysl: „Já jsem jako poslanec nikdy nebyl odtažen a nikdy jsem nedostal botičku,“ ujistil bývalý šéf středočeských dopravních policistů.

„Přišli za mnou invalidé bydlící v modrých zónách, že jim odtahují auta příbuzných, kteří je měli odvézt k lékaři,“ vykládal pobouřeně.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Policisté podle něj zneužívají možnosti odtahu vozidel kvůli svému byznysu, neboť za to jsou odměňováni. „Na prázdné ulici vám odtáhnou auto, než odvedete děti do školky,“ rozčiloval se.

Černochová mu namítla, že taková situace se má řešit na úrovni měst, a pohovořila o tom, jak dané situace řeší sama jako starostka Prahy 2.

„Svým přílepkem staví nás poslance do pozice, kdy nás bude celá země nenávidět,“ vyčetla přes stůl Humlovi. Ten pokračoval ve výkladu, jak policisté zneužívají možností odtahů.

„Já se musím zastat městské policie. Ta má právo odtahovat z modrých zón. Když jim občané zavolají, že jim někdo stojí před domem, tak nemají jinou možnost, než to auto odvézt,“ vykládala Černochová. Policisté podle ní nyní budou absurdně stopovat dvacet čtyři hodin, po kterých budou moci sejmout botičku a auto odvézt.  

Huml pak znovu připomněl případ, kdy někdo jede pro invalidu do modré zóny, aby jej odvezl k lékaři,  a když s ním vyjde z domu, má už auto odtažené. Černochová mu namítla, že toto je řešeno prostřednictvím sociálních karet, které jsou vydávány přesně za tímto účelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…