Přispějte zchudlé ODS. Strana dluží miliony, zřídila konto na příspěvky

18.09.2014 15:56

Předseda ODS Petr Fiala požádal spolustraníky, aby se podíleli na řešení ničivé situace strany. Její dluhy údajně dosahují 42 milionů korun. Jen na zdravotním a sociálním pojištění dluží šest a půl miliónu. ODS proto zřídila zvláštní transparentní účet u Komerční banky a Fiala členy vyzval e-mailem, aby do prázdné stranické kasy přispěli. Sám šel podle serveru Echo24.cz příkladem a věnoval straně třicet tisíc korun.

Přispějte zchudlé ODS. Strana dluží miliony, zřídila konto na příspěvky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala s místopředsedou ODS Martinem Novotným

Fiala prý netuší, jaká suma se na kontě s názvem „Pro ODS, pro budoucnost“ může sejít. Podle předsedy ODS o jeho založení usilovaly jak místní sdružení, tak celé oblasti. Darovat své mateřské straně ale není povinností členů, záleží pouze na jejich rozhodnutí a snaze vyrovnat se s nepěkným a zatěžujícím dědictvím.

„A abych nezapomněl: Není to členský příspěvek, není to povinnost, seznamy procházet nebudu. Svoje peníze jsem dal, přidejte se, pokud chcete,“ cituje Echo24.cz Fialu.

Dary mají sloužit ke splacení dluhů, které mělo způsobit minulé vedení strany. Za necelé dvě hodiny fungování konta prý strana uzavřela přes 60 darovacích smluv. ODS má nyní 17 944 členů. Transparentní konto může veřejnost kontrolovat na internetu. ODS uvádí odkaz na svém webu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…