Příště ho pozvi do hospody. To je moje bratrská rada, vzkázal jeden farář druhému kvůli promluvě poslance KSČM na církevní půdě

07.10.2014 15:11

Husitský kněz v Chlumci nad Cidlinou si do kostela pozval na besedu politika, kterého první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek označil za komunistickou mlátičku. Informoval o tom server iDnes.cz ve své mutaci pro Královéhradecký kraj.

Příště ho pozvi do hospody. To je moje bratrská rada, vzkázal jeden farář druhému kvůli promluvě poslance KSČM na církevní půdě
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Server upozornil na to, že besedu pořádal pod záštitou Českého svazu bojovníků za svobodu bývalý elitní policista, nyní farář husitské církve Rostislav Kotrč. Ten se o rozruch postaral již dříve, když se rozhodl coby nestraník kandidovat z druhého místa za KSČM.

Nemám se za co stydět

Ondráček při otázkách na svoji minulost prohlásil, že se nemá za co stydět, protože jen plnil rozkaz. U policie zůstal i po revoluci, kdy 17 let pracoval jako policejní vyšetřovatel.

Podle serveru se ale počínání faráře Kotrče příliš nelíbí hodnostářům Církve československé husitské.

Pokud někoho zveš, pozvi jej do hospody, ne do kostela

Biskup královéhradecké diecéze husitské církve Pavel Pechanec uvedl, že existuje doporučení, že pokud se duchovní chtějí komunální politikou zabývat, mají kandidovat za nezávislá uskupení. „Naše církev je ale velmi liberální, dbáme na vnitřní svobodu všech našich členů, takže to respektujeme,“ podotkl.

Hodnostářům ale vadí i to, že farář pozval komunistického poslance do kostela. V tomto smyslu mu vyčinil kazatel z Říčan u Prahy Daniel Kvasnička prostřednictvím otevřeného dopisu: „Pokud někoho zveš, tak jako pana Ondráčka, pozvi jej do hospody a netahej do toho sbor. To je moje bratrská rada.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…