Příště vyhrajeme tak, abychom skutečně mohli něco změnit. Babiš se omluvil rodině a ohlásil kandidaturu do čela ANO

28.02.2015 13:59

Stávající předseda hnutí ANO Andrej Babiš přednesl svůj kandidátský projev, v němž dal najevo, že chce být sice předsedou i nadále, ale je mu to vlastně tak trochu "proti srsti". Proč? Nemá čas na rodinu, na podnikání a tak podobně. Trvá ale na tom, že chce žít v lepší zemi. Komentář k tomu přidal i analytik Hospodářských novin Jindřich Šídlo.

Příště vyhrajeme tak, abychom skutečně mohli něco změnit. Babiš se omluvil rodině a ohlásil kandidaturu do čela ANO
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

"Je mi trochu líto, že jsem jediným kandidátem na předsedu strany. Ale než přednesu svůj kandidátský projev, dovolte mi, abych se omluvil své rodině. Od doby, co jsem vstoupil do politiky, nemám na rodinu tolik času jako dřív, za to se jí omlouvám. Nejraději bych nekandidoval, ale cítím závazek vůči hnutí a vůči lidem, kteří mi věří," poznamenal hned v úvodu Andrej Babiš.

Kromě toho se omluvil svým spolupracovníkům z Agrofertu, kteří prý musí bojovat bez něj, a ještě na ně mnozí koukají skrz prsty, jak jim ten jejich Babiš pomáhá. "Dotace máme úplně stejné, jako každý jiný zemědělec," zdůraznil.

V další části kandidátského projevu si posteskl nad tím, že Česko sice má řadu schopných lidí, ale donedávna neseděli v politice. To chce prý Babiš změnit. Chce, aby se celému Česku lépe dařilo a rád příjme do své strany všechny lidi, kteří chtějí věci měnit, varoval však, že ANO není žádným výtahem k moci. Jde prý o to nelhat, nekrást a pracovat.

"Chtěl bych splatit dluh společnosti a pomoci lidem, kteří v životě neměli tolik štěstí jako já. Pokud mi dáte důvěru jako předsedovi, bude mým cílem jediné, zvítězit napříště tak, abych mohl měnit poměry v této zemi," zdůraznil.

Šéf ANO ví, kdo je teď jeho hlavním soupeřem, míní Šídlo

Svůj komentář k tomu přidal i analytik Hospodářských novin Jindřich Šídlo, který se domnívá, že Babiš nebude moct dokola tvrdit, že to tu vyčistí, občané už budou chtít znát konkrétní výsledky. Šéf hnutí ANO si je prý také vědom, že jeho největším soupeřem je teď ČSSD, takže se bude v dalších letech vymezovat právě proti ní.

Ve studiu seděl i Zdeněk Zbořil, který se vrátil k Babišovu rannímu úvodnímu projevu. U něj si prý je jist, že si jej nepsal Babiš sám, ale stvořili mu jej redaktoři z jeho novin. Z některých slovních spojení totiž prý neomylně poznal, o jaké novináře se jednalo. Jmenovat ale nechtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…