Přítel Ruska Vyvadil burcuje: NATO žene svět do války. Tady jsou fakta

31.08.2014 21:36

Uskupení Přátelé Ruska v ČR se ústy svého předního muže advokáta Jiřího Vyvadila z ČSSD vyjádřilo k možnosti zřízení vojenských základen ve střední Evropě, konkrétně v Česku. Podle Vyvadila by šlo o krok, kterým by se Evropa, ale nejen ona přiblížila k propasti vojenského konfliktu.

Přítel Ruska Vyvadil burcuje: NATO žene svět do války. Tady jsou fakta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

V souvislosti s nadcházejícím summitem NATO vyjadřují Přátelé Ruska v ČR velké znepokojení, a to nad tím, že Polsko volá po vytvoření nových vojenských základen na hranici s Ruskem a čeští umělci dokonce chtějí vybudovat vojenskou základnu ČR přímo na našem území. S tím Vyvadil hluboce nesouhlasí. Česká republika by prý měla z NATO rovnou vystoupit.

Česko po vzoru Rakouska

„Naše hnutí vychází z toho, že NATO, jakkoliv formálně chápané jako obranná vojenská organizace, v posledních 25 letech se ať již samo, či prostřednictvím svých jednotlivých členů podílelo na desítkách vojenských operací, které ve svých ať již bezprostředních či následných důsledcích učinilo svět nebezpečným, stále více směřujícím k regionálním, ba světovým konfliktům,“ upozorňuje Vyvadil. Advokát z ČSSD tím naráží na počínání NATO v Jugoslávii, Afghánistánu, Iráku či Libyi.

Evropa se podle advokáta vrátí k poklidnému životu, pokud budou umlčení jestřábi v NATO i v EU. A pokud jde o české umělce - ti podle Vyvadila ztratili svéprávnost a jen převlékli kabát, když před rokem 1989 podporovali minulý režim a po listopadu otočili proti němu.

Podle Vyvadila je skutečně třeba z NATO vystoupit, protože se chová agresivně a žene celý svět do války. Vzorem by České republice mohla být dobře známá neutralita Rakouska. V takové pozici by si prý Česko užívalo mírumilovný blahobyt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…