Přítel Ruska Vyvadil lže ještě víc než moskevská propaganda, píší v Reflexu. Být starší, mohl prý být prezidentem

03.08.2014 14:07

Kdyby byl Jiří Vyvadil politikem po srpnu 1968, mohl by se stát prezidentem, píše o bývalém poslanci a senátorovi Viliam Buchert. Bývalý zástupce šéfredaktora Reflexu na několika větách ukazuje, že Vyvadil podle jeho slov lže ještě více než ruská propaganda.

Přítel Ruska Vyvadil lže ještě víc než moskevská propaganda, píší v Reflexu. Být starší, mohl prý být prezidentem
Foto: top09.cz
Popisek: Viliam Buchert

„Jiří Vyvadil, někdejší soudce a bývalý dlouholetý člen a senátor za ČSSD, je předsedou sdružení Přátelé Ruska v České republice. Stanice Hlas Ruska o něm hovoří jako o ‚populárním českém politikovi‘, přestože u nás už dávno v podstatě nikdo neví, kdo to je. Vyvadil je ale především hlásnou troubou moskevské propagandy,“ píše Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz.

Cituje pak několik Vyvadilových vět, na nichž prý ukazuje, že bývalý senátor a poslanec lže. „Já chápu, že prezident Putin jaksi nese odpovědnost za celý svět, takže se mu neodvažuju jaksi radit.‘ Pane Vyvadile, ale my nechceme, aby za nás nesl odpovědnost Putin. Ani Rusko, které nechalo po roce 1948 zdevastovat Československo a pak ho od roku 1968 okupovalo,“ píše.

„Já musím říct, že se začínám obávat, že Spojené státy chtějí situaci na Ukrajině stále více řešit vojensky," cituje Buchert dále. Jaký pro to existuje důkaz, alespoň jediný, však prý Vyvadil neříká. "Rusko má podle něj zasáhnout, ale i Amerika chce vojensky zasáhnout,“ dodává Buchert, který v roce 2012 neúspěšně kandidoval do Senátu za TOP 09.

„Vladimíre, zřejmě se nepotkáme, ale doufám, že Ti Tvé tajné služby předají tento vzkaz: Věř mi, že s těmi hlupáky a ignoranty nemá smysl jednat,“ cituje další vyjádření. „Tím myslí Merkel, Obamu, EU či NATO,“ komentuje s tím, že dodat lze prý jediné: „Kdyby byl Vyvadil politikem po roce 1968, kdy nás okupovala sovětská vojska, mohl by to dotáhnout i na prezidenta.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…