Přituhuje: Babišova Krnáčová zveřejnila dosud utajená slova Hudečka z TOP 09. A ten si to nenechal líbit

06.10.2014 15:05

Hnutí ANO v Praze podle slov jedničky na kandidátce Adriany Krnáčové odmítá za zády voličů před volbami uzavírat jakékoli dohody s ostatními stranami. Krnáčová tak na pondělní tiskové konferenci reagovala na nabídku primátora Hudečka z TOP 09 a dokonce před novináři přečetla SMS zprávy, které jí Tomáš Hudeček poslal. Hudeček později Krnáčovou srovnal s Kristýnou Kočí.

Přituhuje: Babišova Krnáčová zveřejnila dosud utajená slova Hudečka z TOP 09. A ten si to nenechal líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr pražské kandidátky Adriana Krnáčová

„ANO je za nový styl v politice a chceme ho vytvořit podobný jako je tento prostor – vzdušný, světlý, transparentní,“ popisovala na úvod Krnáčová v prostorách zrekonstruované budovy Mánes na pražském Rašínově nábřeží.

Takové řízení města je ale podle Krnáčové nemožné s lidmi, kteří v současné době řídí pražský magistrát. „Před několika týdny jsem dostala nabídku od pana Hudečka, abych se s ním sešla v rámci nějakých předvolebních rozhovorů. Prý se už sešel se všemi a se všemi se domluvil. To jsem já odmítla, protože my se nebudeme domlouvat za zády voličů na tom, jakým způsobem by se Praha měla spravovat ještě před tím, než budou rozdány karty. Toto mi prostě neděláme a nikdy to dělat nebudeme,“ řekla důrazně Adriana Krnáčová.

„Nechceme, aby na magistrátu seděl člověk, který byl obžalován z porušování zákona. Pan Hudeček jasně řekl, že když bude obviněn, nebude kandidovat a odstoupí i jako primátor. A to se nestalo. Chceme, aby primátor držel své slovo. Chceme také, aby primátor dodržoval zákony. Již deset měsíců není řádně jmenován ředitel úřadu, čímž se porušuje zákon o územně-samosprávných celcích. Neumíme si představit, aby magistrát fungoval tímto způsobem."

Hnutí ANO podle slov kandidátky na primátorku Andriany Krnáčové rovněž odmítá, aby se nadále provozovaly klientelisticko-korupční vztahy jako je tomu prý v IPR (Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy – pozn. red.). „IPR má rozpočet půl miliardy ročně a nevíme, jakým způsobem se hospodaří a nevíme, co se s těmi penězi děje. Ve vedení IPR jsou lidé, kteří neprošli žádným výběrovým řízením, jsou jen pověřeni. Je to především přítel pana Hudečka, Tomáš Ctibor, který je developer a pravděpodobně spojuje přímou linku s určitými vlivovými skupinami kolem developerů s primátorem,“ uvedla Krnáčová.

„Dále považujeme za velmi skandální, že primátor Hudeček zneužívá veřejné prostředky pro vlastní kampaň. Na vlastní předvolební informační kampaň použil veřejné zdroje z magistrátu, což je naprosto neakceptovatelné. Nedokážeme pochopit, jak člověk, který kdysi vystupoval proti korupci a chtěl vymítat kmotry, si dnes počíná stejně jako ti, které kritizoval,“ pokračovala Adriana Krnáčová v kritice pražského primátora. V Praze se podle ní musí hospodařit otevřeně, transparentně na základě čestnosti a odpovědnosti vůči veřejnosti.

Primátor Tomáš Hudeček na svoji kritiku již zareagoval, konkrétně pak na zveřejnění jeho SMS zpráv, které Adrianě Krnáčové zaslal. Sám na případném setkání před volbami nevidí nic špatného.

„Psal jsem paní Krnáčové, protože jsem chtěl vědět, s čím jde ANO do pražských voleb. To mě ostatně zajímá stále, neboť do včerejška toto hnutí nemělo zveřejněný program pro Prahu, ale pouze několik populistických hesel. Stejně jako spolu jednají politici ve sněmovně, i já hovořím s představiteli demokratických politických subjektů v Praze. Je normální, že spolu politici mluví, nenormální je zveřejňování esemesek, které si pamatujeme od Kristýny Kočí z Věcí veřejných,“ uvádí Hudeček v prohlášení, které zaslal médiím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…