Přituhuje. Hodně. Nový průzkum před válkou o Hrad: Ve vedení stále Zeman, ale je zde velké překvapení

30.11.2017 12:31

Je tu další průzkum sondující nálady voličů před blížícími se prezidentskými volbami. Nejvíce občanů by rádo vidělo na Hradě Miloše Zemana. Bitva o Hrad ale nemusí být tak jednoznačná, jak se ještě donedávna zdálo. Stále více lidí totiž uvažuje o tom, že by na Hrad zvolili expremiéra Mirka Topolánka.

Přituhuje. Hodně. Nový průzkum před válkou o Hrad: Ve vedení stále Zeman, ale je zde velké překvapení
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Obrázky ze státní návštěvy Miloše Zemana v Rusku

Společnost SANEP přinesla průzkum, který nadále slibuje Miloši Zemanovi postup do druhého kola prezidentských voleb. V prvním kole by ho volilo asi 30 procent lidí. Druhý v pořadí je v tuto chvíli profesor Jiří Drahoš, jehož volbu zvažuje 23,6 procenta voličů. Třetí příčku obsadil Mirek Topolánek. Nad tím, že odevzdá hlas expremiérovi za ODS, uvažuje 16,8 procenta voličů. Michal Horáček je čtvrtý se ziskem 9,7 procenta. Žebříček uzavírá Petr Hannig, kterému hodlá odevzdat hlas 3,1 procenta voličů a Vratislav Kulhánek, o jehož volbě uvažují necelá dvě procenta voličů.

Anketa

Považujete českou privatizaci 90. let jako celek za úspěšnou?

7%
93%
hlasovalo: 8936 lidí

Z hlediska politických preferencí, nejpevnější pozici má Miloš Zeman mezi komunistickými voliči. Totéž platí u zastánců SPD Tomia Okamury. Zemanovu volbu zvažují i příznivci ANO Andreje Babiše nebo Pirátů Ivana Bartoše. Zatímco voliči komunistů jsou podle průzkumu jasně rozhodnuti volit Zemana, stoupenci hnutí ANO uvažují vedle Zemana také o Drahošovi, Horáčkovi i Topolánkovi. Voliči ODS rozmýšlejí nad volbou Topolánka, Drahoše a Horáčka, zastánci hnutí STAN hodlají volit profesora Drahoše. Voliči Pirátů rozmýšlejí mezi Zemanem a Horáčkem. Voliči TOP 09 rozmýšlí mezi Topolánkem a Drahošem.

Stojí za pozornost, že takřka 82 procent voličů má jasno, koho budou volit. Kandidáti se tedy perou asi o 18 procent voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…