Přitvrdíme! Masakr v Berlíně probudil Němce, zpřísní pravidla pro imigranty

28.12.2016 20:58

Teroristický útok na vánočním trhu v Berlíně, který si vyžádal 12 mrtvých, přiměl Němce k tomu, že chtějí přitvrdit vůči případným teroristům i migrantům podezřelým z islámské radikalizace. Píše to server iHNED.cz.

Přitvrdíme! Masakr v Berlíně probudil Němce, zpřísní pravidla pro imigranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Vládní CSU tak chce nyní mimo jiné nově výrazně prodloužit dobu, po kterou je možné zadržet neúspěšné žadatele o azyl. V současné době platí čtyřdenní limit. Pokud se však v tuto dobu vyhoštění nepodaří, musejí být propuštěni na svobodu. Nově by mohl být příslušný migrant zadržen až na měsíc, což dává více času na dohodu o deportaci. 

Je to reakce na případ Tunisana Anise Amriho, jenž stojí za teroristickým činem v Berlíně. Azyl v Německu totiž nedostal, ale Tunisko jej odmítlo přijmout zpět. Německá policie jej tak musela propustit na svobodu.

Vláda kancléřky Angely Merkelové pak klade stále větší důraz na vyhošťování těch, kteří azyl nedostanou. Důležité pro ni také je zadržení žadatelů o azyl, kteří jsou podezřelí z napojení na radikální islamisty. To chce vláda také daleko důsledněji kontrolovat – zda nedochází k radikalizaci uprchlíků či německých občanů muslimské víry. V programu, který chce CSU zveřejnit v lednu, se mimo jiné uvádí, že kdo ohrožuje stát, ztratil právo být jeho občanem. Návrh podle všeho podporují i sociální demokraté. 

  • Původní text ZDE

Šéf německých policejních odborů Ernst Walter také vyzval k tomu, aby v Německu na ulicích bylo více bezpečnostních kamer. To však například odmítla regionální vláda v Berlíně. Místo toho vyzvala občany, aby policii poskytli své případné vlastní fotografie či videa, která pořídili v době útoku. To Walterovi však přijde absurdní. Musí se tak spokojit s tím, že země chce podle serveru přijmout několik desítek tisíc nových policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…