Přivedli jste sem vrahy, patříte před soud, vychrlil čtenář na Teličku. Ten mu vysvětlil, že on za nic nemůže

04.08.2016 18:09

Z PROFILŮ Europoslanec Pavel Telička (ANO) usedl k počítači a odpověděl na několik dotazů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjádřil se mimo jiné k otázce, zda by europoslanci neměli být hnáni před soud za to, že neochránili své evropské spoluobčany, kteří je volili. Místo ochrany spoluobčanů nechali do Evropy přivést další migranty, kteří mohou představovat bezpečnostní riziko.

Přivedli jste sem vrahy, patříte před soud, vychrlil čtenář na Teličku. Ten mu vysvětlil, že on za nic nemůže
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Německé tajné služby přinesly už v loňském roce informaci, že do Evropy míří mladí muži ve věku 16 až 35 let, kteří poznali hrůzy vály a někteří dokonce měli přímou bojovou zkušenost. Právě tito muži mohou představovat potenciální hrozbu, pokud bojovali na straně Islámského státu. Takto alespoň informace podává čtenář.

„Jak to, že Evropská unie ignorovala tyto zprávy? To je důkaz že v Bruselu jsou absolutně nekompetentní osoby. A nejen to, ještě dokonce podporovala infiltraci vrahů do Evropy tím, že kritizovala státy, které se chtějí chránit a stavět ploty. Uveďte mi prosím důvod, proč by europoslanci neměli být za toto postaveni před soud, není snad ochrana občanů jedním z prvořadých úkolů?“ ptal se čtenář František Černoch.

„Dobrý den, pane Černochu, mohl byste mi poslat přesný citát s uvedením přesného zdroje? Já si ty informace vybavují částečně odlišné, ale nechám se vyvést z omylu. Co se týká členů EP, tak jsem již opakovaně na dotazy čtenářů PL upřesňoval, jaké má EP kompetence. Vaše výhrady, ať již jsou či nejsou legitimní, musíte směrovat na vlády členských států neboli Radu EU,“ odepsal Telička.

Následně europoslanec reagoval na ještě mnohem ostřejší dotaz. Čtenář vystupující pod přezdívkou MOR HO se ptal, zda by Telička hájil Evropskou unii stejně srdnatě, i kdyby pro ni nepracoval.

„Propagoval byste EU i kdyby jste neseděl v EP? ..... Představte si, že se živíte mimo státní správu, mimo státní dotace a že vámi vydělané a zdaněné peníze prožírá státní arogantní úředník. Jaký byste měl pak názor?“ ptal se občan.

Telička  připomněl, že pracoval i v soukromém sektoru, vždy tedy nebyl státním úředníkem. A o členství České republiky v Evropské unii stál šestadvacet let. Z toho byl 11 let mimo státní sektor, ani nepobíral žádné dotace a přece po celou dobu zastával tentýž názor, byť prý možná o něco kritičtější. V jedné věci však se čtenářem v podstatě souhlasil.

Další odpovědi europoslance naleznete zde

Ono by opravdu neuškodilo, aby každý politik dokázal, že se umí uživit mimo státní sektor. V tom asi budeme zajedno. I v nepřijatelnosti, aby státní úředník byl arogantní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…