Příznivce evropského superstátu by prý mohl probudit Putin

09.07.2016 16:08

Redaktor týdeníku Euro Petr Holec se v textu pro server bulvárního deníku Blesk zamýšlí nad tím, co se to děje se Severoatlantickou aliancí a především s Evropskou unií. Politici v Bruselu se možná probouzí ze sna a uvědomují si, že Rusko Vladimira Putina představuje hrozbu, na kterou je třeba se připravit. Možná je ale probudí až nějaká Putinova hybridní akce přímo v Bruselu.

Příznivce evropského superstátu by prý mohl probudit Putin
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

Na summitu NATO ve Varšavě byla podepsána dohoda o užší spolupráci Aliance a Evropské unie. Prozatím se zdá, že EU drží pohromadě právě strach z Ruska. Podle Petra Holce už bylo na čase, aby se politici v Bruselu probudili a uvědomili si, že je třeba mít se na pozoru. Rusko už dokázalo, že s pomocí neoznačených vojáků a porce propagandy dokáže ovládnout část území a destabilizovat sousední země – s pomocí hybridní války.

Podobně rychle, jako začali Rusové úřadovat na Krymu a na východě Ukrajiny, mohou začít úřadovat i v Pobaltí. Faktem je, že vojenští stratégové NATO uznávají, že v Pobaltí by ruští vojáci byli ještě dřív, než by většina vojáků Aliance vůbec sedla do aut a tanků. Na pozoru bychom se ovšem měli mít i my, protože z Pobaltí není daleko do Polska a z Polska je to jen coby kamenem dohodil do Karlových Varů.

Celý komentář najdete zde

„Sblížení NATO a EU je po dlouhé době poprvé, kdy EU přestala předstírat, že jsou věci tak, jak nejsou. Otázka je, aby ve smlouvě o vojenské spolupráci zbyla ještě nějaká EU. Mnozí obvyklí podezřelí v Bruselu si totiž ‚brexit‘ začali místo varování vykládat tím, že po nich toužíme ještě víc. Možná by i jim pomohla k procitnutí nějaká hybridní akce Vladimira Putina, tentokrát nejlíp přímo v Bruselu,“ uzavřel autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…