Pro zábavné odpoledne: Chci tě vidět zametat, vmetl Pavel Bém Vítu Bártovi. A vrátila mu to Kateřina Klasnová

02.07.2015 14:44

Někdejší poslankyně za Věci Veřejné Kateřina Klasnová nevěří vlastním očím. Bývalý pražský primátor Pavel Bém ve vyjádření pro server iDnes,cz konstatoval, že si sám sebe váží v řádu miliard, a protože se cítí poškozen zveřejněním odposlechů o „Kolibříkovi a Mazánkovi“ před lety, domáhá se nápravy. U manžela Klasnové Víta Bárty žádá trest veřejně prospěšných prací. Rýpl si přitom i do Babišových „klientelistických“ novin.

Pro zábavné odpoledne: Chci tě vidět zametat, vmetl Pavel Bém Vítu Bártovi. A vrátila mu to Kateřina Klasnová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Někdejší pražský primátor Pavel Bém podal žalobu, protože má za to, že jeho pověst byla poškozena zveřejněním odposlechů mezi ním a lobbistou Romanem Janouškem, jenž je toho času ve vězení. Svou pověst si cení na miliardy, byť není tak naivní, aby věřil, že podobné odškodnění může získat.

„Ale budu žádat veřejně prospěšné práce. Budu chtít vidět pana Bártu, jak někde zametá chodník. Budu chtít vidět pana Petržílka, který se už nikdy nedotkne odposlechového zařízení, a pana Kmentu, který už nenapíše žádný článek do veřejných sdělovacích prostředků,“ konstatoval Bém, který se ostře bránil i proti myšlence, že možná nejsou nejdůležitější odposlechy samotné, ale spíše to, co ukazují, propojení lobbisty a politika v klientelistické vazbě.

„Klientelismus je to, co děláte vy, pracujete na objednávku nějakého podnikatele, politika, média a pracujete s utajenou skutečností a vytváříte nové virtuální příběhy,“ vypálil exprimátor.

Potom, co si Klasnová přečetla tato slova, podle všeho nevěřila vlastním očím. Uznává, že jako manželka Víta Bárty, jenž stál za agenturou ABL, je zaujatá, ale i kdyby nebyla, Bémovu pohledu nerozumí.

„Ale i kdybych nebyla, nešla by mi na rozum drzost Pavla Béma, který je autorem slovutných projektů jako Opencard nebo tunel Blanka, o jiných ‚drobnostech‘ typu pronájem Škodova paláce nemluvě. Myslím, že není podstatné, KDO a JAK odposlechy pořídil nebo zveřejnil, ale CO na nich je! A člověk na nich slyší bývalého primátora ve vleku ‚lobbisty‘ a šíleného řidiče Janouška, kterak se domlouvají na tom, jak oškubou Pražany,“ napsala někdejší poslankyně na sociální síti Facebook.

Celé vyjádření paní Klasnové

Kolibříka si všichni vážíme v miliardách!
Jsem zaujatá, přiznávám se bez mučení. Ale i kdybych nebyla, nešla by mi na rozum drzost Pavla Béma, který je autorem slovutných projektů jako Opencard nebo tunel Blanka, o jiných "drobnostech" typu pronájem Škodova paláce nemluvě. Myslím, že není podstatné, KDO a JAK odposlechy pořídil nebo zveřejnil, ale CO na nich je! A člověk na nich slyší bývalého primátora ve vleku "lobbisty" a šíleného řidiče Janouška, kterak se domlouvají na tom, jak oškubou Pražany...
Bém v dnešním rozhovoru v MF Dnes říká, že si sám sebe váží v miliardách. Za normálních okolností by člověk mohl nad hypertrofovaným egem bývalého psychiatra mávnout rukou. Problém je, že jsou to ve skutečnosti miliardy daňových poplatníků, o kterých tu je řeč...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…