Problém politiky je financování stran, myslí si zástupkyně Inventury demokracie

27.09.2012 18:34

Kristýna Opletalová z Inventury demokracie byla hostem Impulsů Václava Moravce. Uvedla, že největším problémem politiky je financování stran, které není transparentní, a tudíž je s ním spojeno mnoho kauz.

Problém politiky je financování stran, myslí si zástupkyně Inventury demokracie
Foto: inventurademokracie.cz
Popisek: Studentka Kristýna Opletalová a další zástupci z Inventury demokracie

„Momentálně nás hlavně zajímá financování politických stran a služební zákon,“ pojmenovala Opletalová nejpalčivější problémy.„Politici nemají úplně zájem zavést transparentní účty. Vidíme, že mnoho kauz je s ním spojeno, i David Rath o tom mluví,“ upozornila.

Opletalová má dojem, že politici nechtějí omezit svou imunitu, a proto stále jen navrhují nové a nové zákony, které stále odkládají. „Politici slibovali, že je to tentokrát úplně jasné, ale zase to neprošlo,“ podotkla. Nechápe, že například do Senátu se politici k hlasování ani nedostavili.

Inventura demokracie často organizuje vtipné happeningy, nikoli například demonstrace. „Máme z nich lepší pocit,“ vysvětlila. Občanské iniciativy se teď mnohem více spojují a spolupracují. „Ukazují, že dokážeme dojít k nějakému kompromisu. A samozřejmě je také tlak na politiky větší,“ prohlásila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…