Problémy ministra Tomana v Rusku prý byly administrativní. A vyjádřil se i Petříček

28.11.2019 16:10

Jako administrativní označují ruští hostitelé důvody, kvůli kterým český ministr zemědělství Miroslav Toman předčasně ukončil pětidenní podnikatelskou misi v Rusku, uvedla ČTK.

Problémy ministra Tomana v Rusku prý byly administrativní. A vyjádřil se i Petříček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Toman, ministr zemědělství

Místní úřady totiž ve středu neumožnily delegaci přelet z Moskvy do Kazaně v autonomním Tatarstánu; podle tatarstánských představitelů problém představovaly špatně vyřízené odletové dokumenty.

„Proto došlo k technickému zdržení, kvůli celnici. Pouze to je důvodem. Byli jsme plně připraveni,“ řekl ruské státní tiskové agentuře TASS předseda tatarstánské obchodní a průmyslové komory Šamil Agejev. Dodal, že navzdory Tomanově nepřítomnosti v Kazani se prezident Tatarstánu Rustam Minnichanov setkal s českým velvyslancem Vítězslavem Pivoňkou.

„Podle plánu jsme měli mít schůzku a schůzka se uskutečnila,“ prohlásila Minnichanovova mluvčí Lilija Galimova s tím, že setkání se zúčastnil také ministr zemědělství ruské autonomní republiky.

TASS citoval rovněž vyjádření šéfa české diplomacie Tomáše Petříčka, že jeho ministerstvo zatím nedostalo oficiální ruské stanovisko k předčasnému ukončení Tomanovy podnikatelské mise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…