Problémy na ostrově Lesbos. Řecká policie vytáhla na uprchlíky obušky

06.09.2015 15:30

Řecký ostrov Lesbos je cílem tisíců migrantů ze Sýrie, jde v zásadě o nejbližší bránu do Evropy. Není to ale „růžová brána“ označující vstup do ráje, o čemž se přesvědčily stovky běženců na ostrově Lesbos. Když se na pět stovek uprchlíků pokusilo proniknout na trajekt, který by je odvezl na evropskou pevninu, policie proti nim použila obušky.

Problémy na ostrově Lesbos. Řecká policie vytáhla na uprchlíky obušky
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

S odvoláním na agenturu DPA informoval slovenský server Aktuality.sk o incidentu na ostrově Lesbos. Řecká policie odmítla pustit na trajekt jedoucí dál na pevninu uprchlíky bez dokladů. Těm se to ani trochu nelíbilo a podle všeho odmítali poslechnout, načež byli policisté nuceni použít donucovací prostředky.

„Policie uvedla, že migranti neměli doklady potřebné k tomu, aby mohli opustit Lesbos plavidlem, na jehož palubě se v té době nacházelo už 1 700 lidí. Někteří z migrantů při střetech s policií utrpěli zranění.

Stojí přitom za pozornost, že drtivá většina migrantů odmítá zůstat v Řecku, ostatně stejně jako v Česku, usilují o cestu do Německa či Velké Británie, do bohatších států EU. K tomu využívají cestu přes Řecko a Makedonii, dál do Maďarska a nakonec až do Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…