Proboha! Zděšené výkřiky o tom, jaká je prý Savčenková... A srovnání, které její fanoušky rozzuří

31.05.2016 6:32

Slovenský poslanec za stranu SMER-SD Luboš Blaha se na svém facebookovém profilu rozepsal o propuštěné ukrajinské pilotce Nadije Savčenkové.

Proboha! Zděšené výkřiky o tom, jaká je prý Savčenková... A srovnání, které její fanoušky rozzuří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Blaha, poslanec Národní rady SR

Anketa

Je pro vás Naděžda Savčenková hrdinkou?

4%
96%
hlasovalo: 12662 lidí

„V pravicovém tisku čtu, že Savčenková je hrdinka Ukrajiny, Jana z Arku a podobné nesmysly. Proboha, vždyť to děvče je pravicová extremistka s názory, při kterých i Kotleba vyznívá neškodně,“ popisuje Blaha a srovnává Savčenkovou s předsedou extremistické Ludové strany Naše Slovensko Marianem Kotlebou. 

„Hlavně že Savčenkovou oslavuje náš pravicový tisk, neboť když baba nenávidí Rusko a zabíjí Rusy, tak může být i militantní ultranacionalistka. Jako by fašismus z Ukrajiny nesmrděl – smrdí jen ten náš. Hrozné pokrytectví slovenského pravicového tisku – až to bolí! V batalionu Ajdar, ve kterém Savčenková působila, se to hemžilo nacisty,“ podotýká dále Blaha.

„Ať jen naši rusofobní pravičáci tleskají krajně pravicovým ‚militantům‘, sami sobě vystavují vizitku, jen ať se potom nediví, že je nikdo nebere vážně, když pláčou nad Kotlebou. Nemůžou se pranýřovat fašisté na Slovensku a posílat pusinky fašistům na Ukrajině. Je třeba bojovat proti všem fašistům bez rozdílu – žádné kompromisy zde neplatí...“ uzavřel Blaha s tím, že Savčenková není stejná jako Kotleba, Hofer či Le Penová. „Ona je horší!“ uzavřel.

Když jej poté jeden z uživatelů napomenul, aby nemíchal hrušky a fazole, odpověděl. „Kotleba je porovnatelná kreatura bez ohledu na to, jaké máte pocity,“ řekl.

Celý příspěvek Luboše Blahy: 

Hej, hej, jasné, v pravicovej tlači čítam, že Savčenková je hrdinka Ukrajiny, Jana z Arku a podobné nezmysly... Preboha, veď to dievča je pravicová extrémistka s názormi, pri ktorých aj Kotleba vyznieva ako neškodná knedľa. Hlavné, že Savčenkovú oslavuje celá naša pravicová tlač, lebo keďže baba nenávidí Rusko a zabíja Rusov, tak môže byť aj militantná ultranacionalistka... Akoby fašizmus z Ukrajiny nesmrdel - smrdí len ten náš... Hrozné pokrytectvo slovenskej pravicovej tlače - až to bolí! V batalióne Ajdar, v ktorom Savčenková pôsobila, sa to hemžilo nacistami. Ale jasné, nech len naši rusofóbni pravičiari tlieskajú krajne-pravicovým militantom, sami sebe vystavujú vizitku - len nech sa potom nečudujú, že ich nikto neberie vážne, keď vyplakávajú nad Kotlebom. Nedá sa pranierovať fašistov na Slovensku a posielať pusinky fašistom na Ukrajine. Treba bojovať proti všetkým fašistom bez rozdielu - tu žiadne kompromisy neplatia... Savčenková nie je rovnaká ako extrémisti Kotleba, Hofer či Le Pénová... Ona je horšia!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…