Proč Zeman doopravdy odstřihl Soukupa? Topolánek odkryl velkou ostudu u Janouška

16.01.2020 19:16

Expremiér a neúspěšný kandidát na prezidenta Mirek Topolánek si na Twitteru rýpl do Jaromíra Soukupa, který přišel o svůj pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov. Podle Topolánka za vším vězí rvačka mezi Soukupem a Zemanovým poradcem Martinem Nejedlým.

Proč Zeman doopravdy odstřihl Soukupa? Topolánek odkryl velkou ostudu u Janouška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

Povede se Vladimiru Putinovi v příštích letech snížit obří chudobu a korupci v Rusku?

85%
15%
hlasovalo: 16477 lidí
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček v týdnu Soukupa písemně informoval, že do pořadu Týden s prezidentem již Miloš Zeman nezavítá. Generálnímu řediteli TV Barrandov poděkoval za uplynulé roky spolupráce, ale dodal, že se pořad již vyčerpal.

„Součástí balíčku pravidelných mediálních aktivit v minulých letech byl i pořad Týden s prezidentem, který vysílala TV Barrandov a který jste moderoval. Při hodnocení uplynulého období jsem dospěl k závěru, že ve svém čase šlo o pořad, který byl pro diváky přínosem a měl své místo,“ napsal Ovčáček v dopise, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

„Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy,“ naznačil mluvčí, že za rozhodnutím stojí on sám.

Podle Mirka Topolánka jsou ale důvody jiné a souvisejí s osobní rozepří mezi generálním ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem a prezidentovým ekonomickým poradcem Martinem Nejedlým. O jejich zhoršených vztazích se spekuluje již dlouho a pikantní je, že Soukup je s Nejedlým vzdálený příbuzný.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Topolánek na svém Twitteru přišel s informací, že mezi Nejedlým a Soukupem dokonce mělo dojít k šarvátce, a to v domě lobbisty Romana Janouška.

„Potenciál byl vyčerpán po rvačce Nejedlý x Soukup v soukromém bytě R.J. Takže s Ovčáčkem mimořádně souhlasím...,“ přišel expremiér se svou verzí mediálně propíraného ukončení spolupráce mezi TV Barrandov a Hradem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…