Proč by nemohly být mezi dětmi ve škole metrové rozestupy, nechápe Babiš. Děti jsou rozumné a rodiče jim to vysvětlí

04.04.2020 9:32

Naše děti jsou rozumné, situaci určitě vnímají. A když jim to rodiče a učitelé vysvětlí, tak pochopí, že i ony mají svůj díl odpovědnosti vůči rodičům a prarodičům, říká premiér Andrej Babiš.

Proč by nemohly být mezi dětmi ve škole metrové rozestupy, nechápe Babiš. Děti jsou rozumné a rodiče jim to vysvětlí
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Andrej Babiš

Postupné rozvolňování protikoronavirových opatření samozřejmě bude záležet na  dalším vývoji pandemie v Česku i ve světě. „Možná už v pondělí na vládě přijdeme s uvolněním určitých obchodů jako elektra, papírnictví či obuvi. Přemýšlíme o tom, že bychom uvolnili venkovní sportoviště určená pro cyklistiku, běh, in-line brusle, skateboarding, tenis, sportovní střelbu, letectví, kanoistiku a další,“ uvedl předseda vlády s tím, že by rád, aby návrat k normálu začal dříve než v červnu.

„Když to půjde, tak postupně se můžeme pomalu vracet k normálu i před Velikonocemi,“ odhaduje Babiš vzhledem k tomu, že boj s nemocí v porovnání s jinými zeměmi zvládáme celkem dobře a nárůsty počtu nakažených nejsou tak dramatické.

Jsme tedy na dobré cestě, ale zdůraznil, že v žádném případě se nesmí zopakovat to, co se stalo v domovech seniorů, v zařízeních sociální péče, abychom se nedostali do situace jako v Itálii nebo ve Španělsku. „Proto, když otevřeme obchody, některé služby a umožníme rekreační sportování, tak to musí být podle jistých pravidel a omezení,“ podotkl ministerský předseda.

Další na řadu by pak přišly školy, u kterých mluvil o metrových rozestupech mezi žáky; podle ředitelů škol i ministra Plagy je ale něco takového nemožné, s čímž Babiš nesouhlasí. „Nevím, proč by metrové odstupy ve školách nemohly fungovat, když například to jde v Japonsku nebo na Tchaj-wanu. Naše děti jsou rozumné, když jim to rodiče a učitelé vysvětlí, tak to pochopí,“ trvá na svém premiér.

Následně by se pak měly znovu otevřít i restaurace a uvolnit kulturní aktivity. Ale s bary bude, podle Babiše, problém, protože když lidé popíjejí, tak padají zábrany a lidé jsou i méně zodpovědní, což potvrzují zkušenosti ze zahraničí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…